İstanbul Üniversitesi’nde faşist bir grubun devrimci öğrencilere soda şişeleri ve taşlarla saldırması sonucu bir kadın öğrenci başından yaralandı. Olaya müdahale eden polis ise saldırıya uğrayan öğrencileri kampüsten çıkarmaya çalıştı.

İÜ’de faşist saldırı: Bir kadın öğrencinin kafasına soda şişesi atıldı

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde faşist bir grup tarafından devrimci öğrencilere saldırı gerçekleştirildi.

Final haftasıyla birlikte 1 haftadır taciz edilen öğrenciler, arkadaşlarını sınava güvenli bir şekilde sokmak için bugün Edebiyat Fakültesi’ndeki orta bahçe olarak bilinen bölümde beklemeye başladı.

Bekleyen öğrencilerin üzerine faşist bir grup, küfür ederek yürümeye başladı. Tacize tepki gösteren devrimci öğrencilere bu grup tarafından soda şişeleri ve taşlar atıldı.

Bu sırada atılan soda şişelerinden biri, bir kadın öğrenciye isabet etti. Kadın öğrencinin başında kanama meydana geldi. Yaralanan öğrenciye ilk müdahale arkadaşları tarafından yapıldı.

ÖĞRENCİLERDEN POLİSE TEPKİ

Olaya müdahale için gelen çevik kuvvet polisi ise saldırıya uğrayan öğrencileri, fakülte çıkışındaki merdivenlere doğru gitmeye zorladı. Direnen öğrenciler ablukaya alındı, bazı öğrenciler polis şiddetine maruz kaldı.

Öğrenciler bu sırada polislere, faşist gruba müdahalede bulunmaması nedeniyle tepki gösterdi.

İÜ Dayanışması tarafından Twitter’da yapılan açıklamada,” Edebiyat Fakültesinde faşistlerin soda şişesi atarak saldırmaları sonucunda bir arkadaşımız yaralandı. Polis ve ÖGB [Özel Güvenlik Birliği] işbirliğinde bize saldıran faşistlere karşı arkadaşlarımızı sınavlarına sokmak için beklemedeyiz” denildi.