UEFA, Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçının dördüncü hakemini değiştirdi. Müsabakada, 7 yıl önce Braga maçında verdiği kararlarla tartışma konusu olan Ivan Bebek’in yerine Marin Vidulin görev yapacak.

Ivan Bebek ismi endişe yaratmıştı: Fenerbahçe maçının dördüncü hakemi değişti

Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçının dördüncü hakemi değişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde yaklaşık 7 yıl önce yönettiği Fenerbahçe maçında verdiği kararlarla tartışma konusu olan Hırvat hakem Ivan Bebek’e, 3 Kasım Perşembe günü oynanacak Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçında dördüncü hakemlik görevi verilmişti.

UEFA, maça dördüncü hakem olarak başka bir ismi atamaya karar verdi. Değişen karara göre maçta Ivan Bebek’in yerine bir başka Hırvat hakem Marin Vidulin görev yapacak.

İddiaya göre değişikliğin nedeni, Bebek'in maçta görev yapmayı istemediğini UEFA'ya iletmesi oldu.

NE OLMUŞTU?

2015-2016 sezonunda, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz ekibi Braga ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi yöneten 45 yaşındaki Bebek, 4-1 Braga'nın üstünlüğüyle sona eren ve sarı-lacivertli ekibin kupaya veda ettiği maça, verdiği kararlarla damga vurmuştu.

Fenerbahçe, 17 Mart 2016'da oynanan maçı 66. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve 90+5. dakikada Volkan Şen'in kırmızı kart görmesiyle 8 kişi tamamlamıştı.

Bebek, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira'yı da itirazlarından dolayı 44. dakikada tribüne göndermişti.