ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın kişisel asistanında koronavirüs tespit edildi. Asistanı koronavirüse yakalanmasının ardından Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner’a da testler uygulandığı ve sonuçların negatif olduğu belirtildi

Ivanka Trump'ın asistanında koronavirüs tespit edildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı ve kızı Ivanka Trump’ın kişisel asistanında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

CNN International’dan Kaitlan Collins’in haberine göre, Ivanka’ya en yakın isimlerden biri olan asistanın haftalardır evden çalıştığı belirtildi.

Adı açıklanmayan asistanda koronavirüs çıkmasının ardından Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner’a da testler uygulandığı ve sonuçların negatif olduğu aktarıldı.

TRUMP'IN YAVERİ VE PENCE'İN BASIN SEKRETERİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Ivanka Trump’tan önce, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ekibinde de koronavirüs paniği yaşandı. Pence’in Basın Sekreteri Katie Miller'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Trump, “O mükemmel bir genç kadın. Uzun süredir test yaptırıyordu. Testleri birden pozitif çıktı. Benimle teması yoktu. Başkan Yardımcısıyla biraz zaman geçirmişti” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverlerinden birisinin de koronavirüse yakalandığı ifade edilmişti.

CNN'in Beyaz Saray'daki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Trump ile yakın temasta olan yaverlerinden birinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Beyaz Saray Sağlık Birimi, yerleşkede çalışan bir ordu mensubunun testinin pozitif çıktığını bildirdi. Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence de test yapıldı ve sonuç negatif geldi" bilgisine yer vermişti.

Kimliği açıklanmayan yavere, hastalık belirtileri gösterdikten sonra virüs teşhisi konulduğu ve düzenli aralıklarla virüs testinin tekrarlandığı kaydedilmişti.

ivanka-trump-in-asistaninda-koronavirus-tespit-edildi-729146-1.

ABD'DE KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Dünya genelinde Covid-19'dan en fazla etkilenen ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 31 bin 326 artarak, 1 milyon 295 bin 31'e yükseldi.

Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 238 artarak, 77 bin 55 oldu.

ABD'de şimdiye kadar Covid-19 testi yapılan kişi sayısı 8 milyon 328 bin 479’a ulaşırken, iyileşen hasta sayısı da 217 bin 273 oldu.

ABD genelinde ise New York, 337 bin 421 vaka ve 26 bin 365 can kaybıyla salgından en fazla etkilenen eyalet olma konumunu sürdürüyor.

New York'u 135 bin 106 vakayla New Jersey ve 73 bin 721 vakayla Massachusetts takip ediyor.