İyi ki Serdar Aziz VAR!

Göztepe deplasmanında Muriqi sakatlığı sonrası kulübeye dönerken, yaratıcı hareketliliğe katkısı hasretle beklenen Kruse en uçta maça başladı. Cezalı Isla yerine Ozan sağ bekte, dinlendirilen Hasan Ali yerine ise Dirar’ın sol bekte olması, sezonun ilk haftalarını anımsatıyordu.

Yanal’ın ekibinin ilk ceza sahası girişi hızlı kullanılan bir tacın devamında süratle ileri oynanan ve Garry’nin presi ile geri kazanılan bir topla oldu. Kruse 5. dakikada altı pastan bomboş bir kafayı auta atarak maça başladı. Hemen iki dakika sonrasında ise, Sivasspor’un Kasımpaşa karşısında öne geçtiği goldeki gibi, savunmanın karşıladığı ortadan düşen topu ceza yayı üzerinde Emre uzaklaştırmayınca, Castro çok zor bir vuruşla uzak direkten Göztepe’yi öne geçiriverdi.

Golü yedikten sonra hızlı top dolaştırmayı eskisine nazaran daha iyi başaran Fenerbahçe’nin esas eksikliği sahte 9 görevleri icra eden Kruse’nin yarattığı boşlukları değerlendirecek bir isimdi. Muriqi’nin henüz 30. dakikada ısınmaya gönderilmesinde bu bakımdan şaşılacak bir şey yoktu. Merkez öndeki Deniz Türüç bütün iyi niyetine rağmen üçüncü bölgenin gerektirdiği kararlılık ve soğukkanlılığı gösteremedi.

Sarı-lacivertlilerin hücum sürekliliğinin önceki haftalara göre bir nebze artmasında, ön taraftaki dinamizmin biraz daha anlam kazanmış olması kadar, Göztepe’nin Halil’in toplu / topsuz koşuları dışında somut bir hızlı hücum planının olmaması da pay sahibiydi. Bu sürekliliğin neticesinde kazanılan korner ortasına kule gibi yükselen Serdar Aziz, kritik pas araları yaptığı müsabakanın devre öncesinde beraberliği de sağladı.

Konuk ekip ikinci devrede ilk 45 dakikadaki pas temposunun çok uzağında kaldı. Rakiplerinin tarak kemiklerine basan iki merkez orta sahadan Emre 50’de sararırken, Gustavo 55’te bunu kendi 18’inde yaparak bahisleri artırıyordu. VAR’dan doğan ve Altay’ın çizgi ihlali gerekçesiyle gene VAR’In tekrarlattığı fırsatta Göztepe’nin penaltıcısı Alpaslan iki denemede de olsa takımını tekrar öne geçirdi.

Ersun Yanal’ın tabancaları çektiği bu dakikada Zanka yerine Muriqi dahil olurken VAR’ın duracağı yok gibiydi. 68’de Muriqi’nin Garry’ye arka direkten kafayla yaptığı asist 3 dakikaya yakın VAR’da incelendi. Bir şekilde Garry’nin geride gözükeceği şekilde ekranda kısaca beliren bir görüntü ile gole hükmedildi ve tekrar eşitlik sağlanmış oldu. Kalan bölümde, Emre’nin yerine giren Jailson’un getirdiği hareketlilik ve Serdar Aziz’in istikrarı, 91’de ikinci sarıdan atılan Gustavo’nun yarattığı boşluğu kapamaya yetti.

Liderin istikrarını sürdürdüğü, Alanyaspor’un tekrar zirve ilgisini hatırlattığı haftada Kanarya’nın yeni hocası İlhan Palut ile yenilmeyen Göztepe’yi mağlup etmesi bir zorunluluktu. Napoleoni ve Serdar Gürler’in saniyeler arayla çektiği iki çok net şutu Moses ve Gustavo’nun bloklarıyla engelleyen Kanarya ise bir puana zor tutundu 1. Lig’in lider takımının hocası sıfatıyla başladığı yeni görevinde namağlup giden Palut ve talebeleri üç puanı kaçırırken, tebriği fazlasıyla hak ettiler.