İYİ Parti'de 2’nci Olağan Kurultayı’nın ardından yaşanan liste tartışması gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucu 20 ilçe başkanı, Genel Başkan Meral Akşener'e yönelik, "Bu uygulamanın sorumlularının ivedilikle açığa çıkarılması ve gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

İYİ Parti'de liste tartışması: Akşener'e 'sorumlular açığa çıkarılsın' çağrısı

BİRGÜN EGE

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda partinin en yetkili organı Genel İdare Kurulu için gündeme gelen 'oy verilmeyecekler' listesine ilişkin İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucu 20 ilçe başkanı tarafından açıklama yapıldı.

20 kurucu ilçe başkanı tarafından yapılan açıklamada, “İYİ Parti Genel Merkez Divan Kurulunun belirlenmesi öncesinde, Türk milletine verdiğimiz söz ve sorumlulukların bilinciyle, genel başkanımız Sayın Meral Akşener’e; üst kurul delegelerimizin iradesine yön vererek, partimizin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışılması, birlik ve bütünlük ortamını bozarak, tüzüğümüze göre de kabul edilemeyecek bu uygulamanın sorumlularının ivedilikle açığa çıkarılması ve gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Genel başkanımızın vereceği karar sadece İYİ Partimizin geleceği için değil, Türkiye’mizin geleceği içinde hayati bir önem arz etmektedir. Kurucu irade, parti tabanı ve İYİ Partiye gönül vermiş milyonlarca vatandaşımızın da beklentisi, inancı, genel başkanımızın kendi iradesine karşı yapılan bu müdahalenin sorumlularına, hak ettikleri tavrı ve kararı alacağı yönündedir. İYİ Partimizin, İzmir’deki 20 kurucu ilçe başkanı olarak, bu konuda ki uyarı ve çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

Kurultayda Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve merkez sağ gelenekten gelen bazı isimlerin 50 kişilik Genel İdare Kurulu’nda yer bulamaması partide tansiyonu yükseltmişti. ‘Yazılmayacaklar’ listesinin salonda dolaştığı ve bu isimlere yönelik çizik operasyonu yapıldığı iddia edilmişti. Ayrıca merkez sağa ait politikacıların da tasfiye edildiği iddia edilmişti.