İYİ Parti kurultayında ortaya çıkan "İlk 75'te de olsa tercih edilmeyecekler listesi" ile ilgili tartışma sürüyor. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, listeyi hazırlayanın kendisi olduğunu söyledi.

İYİ Parti'deki 'liste krizinde' itiraf: Ben yaptım

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda partinin en yetkili organı Genel İdare Kurulu için gündeme gelen 'Tercih edilmeyecek isimler' listesiyle ilgili itiraf geldi. Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, listeyi kendisinin yaptığını belirterek, "Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim” dedi.

Milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk, Ayhan Erel ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler olan listeyi kendisinin hazırladığını açıklayan Hocaoğlu, şöyle konuştu:

iyi-parti-deki-liste-krizinde-itiraf-ben-yaptim-785034-1.

"Sayın Koncuk, siz ve Ümit Özdağ’ı benim sildiğimin kanıtı işte o listedir. Birazcık muhakeme yapabilseydiniz, liste, sizin tabirinizle yukarıdan gelseydi, listeyi veren sizin olmadığınızı da bilecek kadar zekiydi. Listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim. Bakacağım yüze tükürmem, tükürdüğüm yüze de bakmam.”

Hocaoğlu, Koncuk’un desteklediği adayların sıra numaralarını delegelere mesaj attığını da öne sürdü.

LİSTE KRİZİ

İYİ Parti'nin 2'nci Olağan Kurultay’da dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler yer almıştı.

Partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na (GİK) aday bile olmadığını belirten İsmail Koncuk’un “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” sözleriyle başlattığı tartışma giderek alevlenmişti.