İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Söke söke alırlar" sözleri için "Adeta ne yazık ki Düyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuştu. Erdoğan kendilerinden sonra Türkiye’yi yönetecek olanların, milletin hakkını aramasının önünü kesme gayreti içerisindedir. Erdoğan, Telekom’da Hariri Ailesi’nin Türkiye’den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? Niçin almadınız?" dedi.

İYİ Parti'den Erdoğan'a: Telekom'da Hariri ailesinin götürdüğü 9 milyar doları söke söke aldınız mı?

İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kanal İstanbul" ile ilgili muhalefeti hedef alarak 'Söke söke alırlar' açıklamasına da tepki gösteren Tatlıoğlu; "Erdoğan, Telekom’da Hariri Ailesi’nin Türkiye’den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? Niçin almadınız?" diye sordu.

Tatlıoğlu şöyle devam etti:

"Adeta ne yazık ki Düyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuştu. Anlaşılmıştır ki; Sayın Erdoğan kendilerinden sonra Türkiye’yi yönetenlerin ve Türkiye’yi yönetecek olanların milletin hakkını aramasının önünü kesme gayreti içerisindedir. Bu çok üzüntü vericidir ve çok manidardır. Elbette Türkiye’yi yarın Erdoğan sonrası yönetecek olanlar yolsuzlukla etiketlenmiş bütün ihaleleri bütün işlemleri gündeme getireceklerdir. Bunlar milletin verdiği yetkinin gereğidir ve milletin beklentileridir. Bugünlerden bunların önünü kesme gayreti ve bugünlerden milletin hakkının değil de birkaç saray müteahhidinin menfaatlerinin yanında olmayı yeğlemesi gerçekten düşündürücüdür.

Biz buradan Sayın Erdoğan’a soruyoruz; Sayın Erdoğan Telekom’da Hariri Ailesi’nin Türkiye’den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? Niçin almadınız? Sayın Erdoğan ABD’deki F-35’leri niçin söke söke almıyorsunuz veya bunun için ödenen 1 milyar 35 milyon doları? Türkiye’nin haklarını aramak yerine Türkiye’nin haklarını arayacaklara set çekme gayreti, yapamazsınız gayreti; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na değil, Türkiye’de herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bile uygun düşmemektedir. Emin olun ki, onları da alacağız, kayırmalı ihalelerle müteahhitlere aktarılanları da alacağız, mafya siyaset bağlamında usulsüz ihaleler bağlamında milletimizin cebinden, devletimizin kasasından çıkanları söke söke alacağız. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın.

Türkiye Partili Cumhurbaşkanlığı’na girdiğinde 881 milyar dolar bir milli gelire sahipti, bugün 711 milyar dolarlık bir Türkiye var, yaklaşık yüzde 20 fakirleşen bir Türkiye. Türkiye’de her ferdin cebinden ortalama 2500 dolar eksilme söz konusu. 4 kişilik bir aile 10 bin dolar fakirleşmiştir. Bunlar tamamen Erdoğan döneminin devletinin resmi rakamlarıdır. Döviz yüzde 90 artmış, işsizlik yüzde 36 artmış. Bütçede yaklaşık yüzde 450’lik bir artış söz konusu. Kamu borcu yüzde 155 civarında artmış. Dış borç, bugün milli gelirin yüzde 62.8’i dış borç. Bütçe açığı 32 milyardan 172 milyara çıkmış. Türkiye’nin bütün toplam borçluluğu yüzde 36’dan yüzde 53’e çıkmış. Millet ve devlet olarak daha borçlu bir Türkiye haline gelmişiz. Dünya milli gelirinden yüzde 91’ini alan Türkiye bugün yüzde 77’sini almaktadır. Merkez Bankamızda son on yılda 30 milyar dolar ortalama net döviz varken bugün 57 milyar dolar eksidir. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye’nin bu üç yıl içerisinde ne yazık ki hem genelde hem birey olarak bir fakirleşme söz konusudur. Türkiye bu anlamda dünya ile negatif bir ayrışma içerisindedir. O nedenle Türkiye’de bu sistemin değişimi sağlayacak bir seçim atmosferine girmesi gerektiğine inanıyoruz. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’nin kaybettiklerini kazanacağına inanıyoruz."