Devlet Bahçeli’nin geçen günlerde Meral Akşener’e yönelik yaptığı “Evine dön” çağrısıyla ilgili soruya "Makul bir davettir” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İYİ Parti'den yanıt geldi. İYİ Partili Poyraz, "Uzun zamandır yerli ve milli olmadığımızı söyleyen Cumhur İttifakı'nın partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli" dedi.

İYİ Parti'den Erdoğan'a yanıt: İtiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçen günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik yaptığı “Evine dön” çağrısıyla ilgili soruya "Makul bir davettir” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Erdoğan, cami olarak ibadete açılan Ayasofya’da ikinci kez cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçen günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik yaptığı “Evine dön” çağrısıyla ilgili soruya Erdoğan “Makul bir davettir” şeklinde yanıt vermiş ve şöyle konuşmuştu: “Birlik beraberliğin tesisine yönelik bir adım olabilir. HDP’yle beraber olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti’ye uygun düşmeyebilir. Ne kadar birlik beraberlik artarsa iyi olur."

"ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR"

Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Uzun zamandır yerli ve milli olmadığımızı söyleyen Cumhur İttifakı'nın partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli" dedi ve ekledi: "Dolayısı ile bu yerli ve millilik noktasında daha önceki açıklamaları ile ilgili bir mahcubiyetleri var. Kaldı ki üstü kapalı olarak özür dilemek de bir erdemdir. Bunu kabul etmekte başka bir erdemdir."

iyi-parti-den-erdogan-a-yanit-itiraf-etmis-olmalari-bizim-icin-kiymetli-765918-1.

Yeniçağ'ın aktardığına göre, iktidarın kendilerinden üstü kapalı da olsa yerli ve millilik konusunda özür dilemesinin bir erdem olduğunu ifade eden Poyraz, şunları söyledi:

“Biz güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüş noktasında destek verilmesi bizim önceliğimiz. Eğer bir iş birliğinden bahsediyorlarsa iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş yönündeki çalışmalarımıza destek sağlamaları ve katkıda bulunmaları bizim için değerli. Uzun zamandır yerli ve milli olmadığını söyledikleri partimizin yerli ve milli olduğunu itiraf etmiş olmaları bizim için kıymetli. Dolayısı ile bu yerli ve millilik noktasında daha önceki açıklamaları ile ilgili bir mahcubiyetleri var. Kaldı ki üstü kapalı olarak özür dilemek de bir erdemdir. Bunu kabul etmekte başka bir erdemdir."