İYİ Partili Cihan Paçacı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iki ihtimalin olduğunu belirterek, "Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir" dedi. İkincisinin daha olası olduğunu belirten Paçacı, "O zaman ne olur?" sorusuna, "Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir" yanıtını verdi.

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili dikkat çeken açıklama: İki ihtimal var

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Paçacı, "Şöyle bir şey var; Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" dedi.

Alçı'nın "Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna Paçacı, şöyle yanıt verdi: "Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."

Nagehan Alçı'nın "Sizce hangisi daha olası?" sorusuna Paçacı, "İkincisi gibi görünüyor" dedi. Alçı'nın "O zaman ne olur?" diye sorması üzerine Paçacı, şöyle yanıt verdi: "6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir."

"İYİ PARTİ ADAY ÇIKARIRSA CHP'Lİ OLMAZ"

"Böyle bir senaryo mümkün mü? İYİ Parti aday olarak kimi çıkarır? Ekrem İmamoğlu’nu mu?" şeklindeki soru üzerine Paçacı, şunları söyledi:

"Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin Paçacı, "Hayır, Meral Hanım başından beri çok net bir şekilde kendi ile ilgili feragatte bulundu, hedefini koydu" dedi.