İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Bingöl'de yurttaşa küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında açıklama yaptı. Ağıralioğlu, Türkkan'ın görevden alındığını duyurdu.

İYİ Parti'den Lütfü Türkkan açıklaması: Makamdan çekiyoruz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Bingöl'de bir yurttaşa küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın görevden alındığını açıkladı. Ağıralioğlu, "Biz hatasının bedelini ödeyen bir partiyiz. Yanlışı yapanı görevden çekmeyi bilir. Bugün de Türkkan'ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfürün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanları makamdan çekiyoruz" dedi.

Kusuru görmezden gelmeyeceklerinin altını çizen Ağıralioğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in asla müsamaha ile karşılamayacağını söyledi.

'AKŞENER'İN BU HATAYI GÖRMEZDEN GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Ağıralioğlu, Genel Başkanları Meral Akşener'in de bu hatayı affetmeyeceğini belirterek, "Kendisi birisinin annesi, bacısı, ablası, halası ve bir kadın olan genel başkanın böyle bir hatayı, kabahati görmezden gelmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bugün grup başkanvekilliği seçimimiz var. Görevden el çektirildi. İYİ Parti şunu da temsil ediyor. AK Parti iktidarına bu vesile ile duyurmuş olalım. Biz hata yapınca, hatası ile yüzleşebilen, hatasının sorumluluğunu taşıyabilen, hatasının bedelini ödeyebilen bir partiyiz. Siyasette de yanlış yapılınca, yapılan yanlışın bir bedelinin olması gerektiğini dillendiren bir partiyiz. Bununla şunu hatırlatıyoruz siyasete; siyasette bazen böyle yanlışlar, kabahatler yaşanabilir. Ama bu kabahatlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmak siyaset kurumunun saygınlığını aşındırır. Siyaset kurumunun millet nezdindeki itibarını gölgeler ve milletin siyasete olan itibarını gölgelediği için milletin devlete hürmeti kalmaz" diye konuştu.

'AMA, FAKAT, LAKİNLE GÖLGELEMEYİZ'

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağıralioğlu, Türkkan'ın partiden ihracının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, bugün grup başkanvekilliği için oylama yapılacağını, sonrasında süreç ne gerektiriyorsa onları yapacaklarını söyledi.

Ağıralioğlu, yapılan hatayı makul görmeyeceklerini vurgulayarak, "Böyle bir kusuru görmezden gelemeyiz. Ama, fakat, lakinle gölgelemeyiz. İYİ Parti, iyilik mücadelesinde bunu asla müsamaha ila karşılamaz. Hiçbir arkadaşımız bunu böyle karşılamıyor. Sadece partimiz değil, bu memlekette izan duygusu olan hiçbir Müslüman Türk evladı bunu makul görmez" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A YANIT

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkkan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de Ağıralioğlu, şunları söyledi:

"İşte siyasetin bunları söylemeye hakkı olacak. Siyasetin çok erdemli davranması lazım. Siz Müberra dinimize galiz laflarla hakaret edenlere hiçbir şey yapmayıp böyle avantaj kollar gibi böyle şeylere heves ettiniz mi siyasetin mücadele alanını ilkesizleştirirsiniz. Hata yapanlarını taltif eden, ödüllendiren, onların makamını yükselten bize ilke hatırlatamaz."

“Lütfü Türkkan'ın hukuki olarak vekilliğinin düşürülmesi mümkün mü” sorusuna da cevap veren Ağıralioğlu, "Hukuki olarak, siyasi avantaj kollarken hukuku da alt üst edebilecek kadar gözü dönmüş şey ilke mücadelesi veremez. Süreç bellidir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkkan, Bingöl'de hayatını kaybeden bir asker yakınına ettiği küfrü kabul ederek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere tüm kadınlardan ve herkesten özür dilemişti. Tepki çeken olay sonrası özür dileyen Türkkan, grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

(DHA-ANKA)