İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasıyla ilgili gözaltına alınan inşaat bekçisi M.E.'nin serbest bırakılmasının ardından İYİ Parti'den açıklama geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Sinan Ateş’e yapılan saldırının gerçekleri nasıl karanlıkta kalmışsa, dün partimize yapılan saldırı da benzer bir anlayışla karşı karşıya kalmıştır" ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti'den Sinan Ateş göndermeli saldırı açıklaması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. M. E., Emniyet'teki ifadesinde İYİ Parti binasının karşısındaki inşaatta bekçi olarak çalıştığını, olay günü inşaata birkaç hırsız geldiğini ve silahıyla onlara ateş ettiğini öne sürdü. Konuya ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı.

Açıklamada, "Saldırıyı hedef almak yerine Genel Başkanımıza yönelik gerçek dışı isnatlarda bulunulması artık şaşırtıcı olmayan bir çarpıklığın yansımasıdır" ifadeleri kullanılırken saldırı anından beri yaşanan, 'siyasi iktidar eliyle örülen zehirli kutuplaşmanın ve siyasi çürümüşlüğün ülkemizi getirdiği vahim tablo' sözleriyle nitelendi.

SİNAN ATEŞ GÖNDERMESİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinden de bahsedilen açıklamada şöyle denildi:

"Aslında ülkemize reva görülen bu karanlık yolculuk uzun zamandır süregelmektedir. Yaklaşık 3 ay önce başkentin göbeğinde katledilen merhum Sinan Ateş’e yapılan saldırının gerçekleri nasıl karanlıkta kalmışsa, dün partimize yapılan saldırı da benzer bir anlayışla karşı karşıya kalmıştır. Partimize yapılan bu saldırı ve sonrasında yaşanan hukuksuzluk göstermektedir ki, hepimizin geleceğine yönelik bir tehlike bayrağı dalgalanmaktadır. Kimse merak etmesin, İYİ Parti bu sorumluluk anlayışıyla tahrik ve tuzaklara düşmeyecek; ülkemizin birliği, huzur ve refahı için makulün sesi ve güvencesi olacaktır."