İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı, Sedat Peker’in ortaya attığı yolsuzluk iddialarında adı geçenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti, Erzurum'da yapamadığı suç duyurusunu Ankara'da yaptı
Taşkesenlioğlu ailesi

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı, Sedat Peker’in ortaya attığı yolsuzluk iddialarında adı geçenler hakkında Erzurum’da yapamadığı suç duyurusunu Ankara’da yaptı

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in ortaya attığı yolsuzluk iddialarında adı geçen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, boşanmak üzere olduğu eşi Ünsal Ban, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı danışmanları Serkan Taranoğlu ve Salih Orakçı hakkında geçen hafta Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmak istedikleri suç duyurusunun işleme alınmadığı açıklamıştı. Kırkpınar, bugün Başkent’e gelerek Erzurum’da yapamadıkları suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptı.

Akpınar, suç duyurusunun ardından adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emir olmadan, talimat olmadan dosyayı kabul edemeyeceklerini, herhangi bir işlem yapamayacakları bize söyleyince ısrarcı olmadık. Erzurum olmayınca avukatlarımızla birlikte 890 kilometre yol gelerek bugün Ankara Adliyesi’nde müracaatımızı yaptık. Suç duyurumuz kabul edildi. 85 milyon adına olan talebimiz, Erzurum’da kabul edilmedi. Buradan AK Parti iktidarına seslenmek istiyorum; artık bu millet, adalet bekliyor.

Erzurum’da yapmış olduğumuz suç duyurusu çeşitli bahanelerle kabul edilmemişti, bizler de suç duyurumuz yapmak için Ankara Adliyesi’ne geldik. Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı danışmanları Serkan Taranoğlu ve Salih Orakçı hakkında suç duyurusunda bulunduk.

“BİZİM TÜM MÜCADELEMİZ, YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTENLERE ‘DUR’ DEMEK İÇİNDİ”

Bütün mücadelemiz, yapanın yaptığının yanına kâr kalmayacağı bir ülke içindir. Bizim tüm mücadelemiz, yolsuzlukların üstünü örtenlere ‘dur’ demek içindir. Ülkemizde açlık sınırında, yoksulluk sınırında yaşayan milyonlar içindir. Ülkenin geleceği, milletimizin refahı içindir. Hakkın, hukukun, adaletin tesisi içindir. Çocuklarımıza temiz bir toplum, aydınlık ve refah bir gelecek içindir tüm mücadelemiz. Söz verdik, yapmak da boynumuzun borcudur.

Mücadelemizi İYİ Parti olarak, Sayın Genel Başkan’ımız Meral Akşener'in başkanlığında sonuna kadar sürdüreceğimizden milletimizin şüphesi olmasın. Dini duyguları sömürmekte mahir olanların vatan evlatlarını sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda tavrımız nettir. Buradan 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sesleniyorum. Gelecek nesillerin emaneti olan bu güzel vatan için, 85 milyonun hakkı için bu durumun takipçisi olacağız. AK Parti iktidarına sesleniyorum; aşağıdan yukarıdan yolu sonu görülüyor, artık geçmiş olduğunuz köprüleri lütfen yıkmayın, bir gün döndüğünüz de o köprüler size de lazım olacak. Bir tavsiyem de Zehra Taşekesenlioğlu’na; Cumhuriyet’imizin savcılarına gelip gerçekleri anlatsın.”