Kurultaydaki ‘Oy verilmeyecekler’ listesiyle ilgili tartışmaların sürdüğü İYİ Parti’de, Başkan Meral Akşener’le görüşmek isteyen bir grup ile görevliler arasında gerginlik çıktı. Grubun Akşener'le görüşmesine izin verilmedi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde ‘liste’ gerginliği

İYİ Parti’nin 2’nci Olağan Kurultayı’ndaki liste tartışması devam ediyor.

İYİ Parti Genel Merkezi'ne farklı illerden gelen bir grup partili, partide krize yol açan 'Oy Verilmeyecekler' listesiyle ilgili genel başkan Meral Akşener ile görüşmek istedi.

İçeriye alınan grup, Meral Akşener ile görüştürülmedi. Grup bir süre sonra görevliler tarafından binadan dışarıya çıkarıldı. DHA’daki habere göre, dışarıya çıkarılan grup, içeride darp edildiklerini iddia etti.

TARTIŞMA KURULTAYDA BAŞLADI

Kurultayda dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler yer almıştı.

Partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na (GİK) aday bile olmadığını belirten İsmail Koncuk’un “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” sözleriyle başlattığı tartışma giderek alevlenmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a ‘hodri meydan’ derken, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun’a yönelik de “Azıcık delikanlı olun, erkek gibi durun” ifadelerini kullanmıştı.