Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatılması hakkındaki bir soruya yanıt veren İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “HDP’nin kapatılması sürecinde, terör ile irtibat ve iltisakına ilişkin süreçler yargıya intikal etmiş, yargı en doğru kararı verecek. Kapatılması gerekiyorsa ki bana göre HDP’nin kapatılması gerekir” şeklinde ifadeler kullandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, HDP'nin kapatılması gerektiğini savundu

TV100’de yayınlanan Sağlı Sollu isimli programda konuşan İYİ Parti’nin Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, HDP’nin kapatılması gerektiğini savundu.

Poyraz, ‘Partiniz HDP’nin kapatılması konusunda ne düşünüyor?’ şeklindeki soruya, “HDP’nin kapatılması sürecinde, terör ile irtibat ve iltisakına ilişkin süreçler yargıya intikal etmiş, yargı en doğru kararı verecek. Kapatılması gerekiyorsa ki bana göre HDP’nin kapatılması gerekir” yanıtını verdi.

İYİ Partili Poyraz’ın konu hakkındaki sözleri şöyle oldu:

“Bu konuya ilişkin; HDP’nin kapatılması sürecinde, terör ile irtibat ve iltisakına ilişkin süreçler yargıya intikal etmiş, yargı en doğru kararı verecek. Kapatılması gerekiyorsa ki bana göre HDP’nin kapatılması gerekir. HDP kapatılıyor mu, kapatılmıyor mu yargı karar verecek. AYM’ye daha yeni üye seçilmedi mi, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği oylarla? AYM üyeleri yine benzer süreçlerle Cumhurbaşkanı tarafından seçilip konulmadı mı? Bu adamların yeterliliğine ilişkin bir şüphemiz mi var?”