İYİ Parti’de liste kriziyle başlayan tartışmalar sürerken Ümit Özdağ’ın İl Başkanı Kavuncu hakkında FETÖ’cü iması partiyi hareketlendirdi. Grup toplantısında konuşan Akşener, anketlerde oy oranı yükselen İYİ Parti’nin hedef alındığını söyledi.

‘İYİ Parti hedef alınıyor’

HABER MERKEZİ

İYİ Parti’de liste kriziyle başlayan tartışmalar sürerken Ümit Özdağ’ın İl Başkanı Kavuncu hakkında FETÖ’cü iması partiyi hareketlendirdi. Grup toplantısında konuşan Akşener, anketlerde oy oranı yükselen İYİ Parti’nin hedef alındığını söyledi

İYİ Parti’de ‘oy verilmeyecekler listesi’yle başlayan kriz tansiyonu giderek yükseltiyor. İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın katıldığı CNN Türk canlı yayınında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğu yönündeki iması partiyi hareketlendirdi. Özdağ’ın açıklamalarının ardından 39 ilçe başkanı, Özdağ’ın ihracı için imza topladı. Partisinin Meclis’te düzenlediği grup toplantısında gündemi değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ‘anketlerde oy oranı yükselen İYİ Parti’nin hedef alındığını’ savundu.

AKP’li Turan’a tepki

Akşener, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “İyi Parti’de kim FETÖ’cü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; ‘İyi Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak’ demiştik. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!” sözlerine de yanıt verdi. “Sayın Bülent Turan’ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz” diyen Akşener, “Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalarının ardından Turan’a bir tepki de İYİ Partili Özdağ’dan geldi. Özdağ, “Bu İYİ Parti’nin meselesidir; siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin” dedi.

Grup toplantısı çıkışında Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, “Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum” dedi. Akşener’in Ümit Özdağ’ın iddialarıyla ilgili “Sayın Bülent Turan’ın büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1997’lerde 1998’lerde hissettim” şeklindeki DYP dönemi hatırlatmasına yanıt İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan yanıt geldi. Çıray, “Müsteşarlığı demokrasi için bırakmış birine, siyasi koltuk ne yazar” ifadelerini kullandı.

***

Demokratik ortama alışkın değiller

İyi Parti Milletvekili Feridun Bahşi, yaşanan tartışmaları ve iktidar partisinin konuya müdahale çabalarını BirGün’e değerlendirdi. “Demokratik ortamlara alışkın olmayanların sancı olarak gördükleri, bizim demokrasiyi içselleştirme sürecimizdir. İktidar partisinin bu yaşananlara müdahale girişimleri ve süreci tam anlayamaması son derece doğaldır” diyen Bahşi, şunları söyledi:

“Partimiz ilk günkü gibi dimdik ayakta. Tabii ki ‘tam demokrasi’ uygulanan bir partide her türlü söz söyleniyor. Başka partilerin alışık olmadığı demokratik bir platformda karşılıklı eleştiriler dile getiriliyor ve onlar alışık olmadıkları için çok büyük problem varmış gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Fakat böyle bir durum yok. Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde yağmanın, hırsızlığın, ihale yolsuzluklarının olmadığı, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir ülkeyi tesis etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm mücadelemiz bunun içindir. İktidar partisinde hiçbir zaman demokrasi olmadığı için bizdeki demokratik tavırları anlamaları mümkün değil. Hiçbir şekilde onların umduğu gibi, ellerini ovuşturarak bekledikleri bir sonuç ortaya çıkmayacaktır. Bu süreçten güçlenerek çıkacağız.”