İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral adlı şahıs tutuklandı. Oral'ın sosyal medya paylaşımlarında MHP'li isimlerle yakın ilişkileri olduğu görüldü.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral tutuklandı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran ve sabah saatlerinde gözaltına alındığı açıklanan Sinan Oral adlı şahıs tutuklandı.

İstanbul Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, saldırganın Silivri'de yakalandığı ifade edilmişti. Yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

''Bakırköy İlçemizde 20.08.2021 Cuma günü (dün) saat 14.00 sıralarında İyi Parti İstanbul İl Başkanı İsmail Buğra Kavuncu'ya yönelik saldırı ve darp olayı meydana gelmişti. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalarda; bir televizyon programına katılan Sayın Kavuncu'nun binadan caddeye çıktığı sırada faili meçhul bir şahsın yumruklu saldırısına uğradığı ve failin olay yerinden yaya olarak firar ettiği anlaşılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde saldırganın 1990 doğumlu (S.O.) adlı şüpheli şahıs olduğu tespit edilmiş ve bugün saat 05.30'da Silivri ilçemizdeki adresinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve Sayın İsmail Buğra Kavuncu'ya geçmiş olsun diyoruz."

Bakırköy Adliyesine sevk edilen Oral, ifade işlemlerinin ardından tutuklandı.

Öte yandan, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özkök’ün, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya saldıran Sinan Oral’ın işyeri açılışına katıldığı ortaya çıktı.

iyi-parti-istanbul-il-baskani-kavuncu-ya-saldiran-supheli-yakalandi-912875-1.

"BENİ KİMSE YÖNLENDİRMEDİ"

Şüpheli S.O, hakimlikteki ifadesinde, araç almak için Bakırköy'e gittiğini, aracı alacağı kişiye ulaşamayınca zaman geçirmek ve çocuklarına bir şey almak için mağazaların bulunduğu caddede gezerken Kavuncu'yu gördüğünü anlatarak, "Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla FETÖ'cü olduğunu düşünerek kendisini görünce bakıştık. Kendisinin bana imalı bakması nedeniyle kolumu savurdum. Milliyetçi biriyim. Kendisini paylaşımlarından dolayı sevmiyordum. Kendisine kolumu savurduktan sonra olay yerinden taksiye bindikten sonra kaçtım. Beni kimse yönlendirmedi. Daha önceden kurgulanmış bir plan değildir, anlık gelişmiştir." dedi.