İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının nefret dilinin, hakaretlerin, "Beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu olduğunu söyleyen İYİ Partili Kavuncu, "Her şeye rağmen yılmayacağız" dedi. Saldırıya tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyledi. Akşener ise yaptığı ilk açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının failinin yakalandığını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı: 1 kişi yakalandı
Fotoğraf: DHA

HABER MERKEZİ

İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının failinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Özkan, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır" açıklamasını yaptı.

Bozdağ, "Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan,saldırının sebebi henüz bilinmeden,bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir" ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırının failinin yakalandığını bildirdi.

Soylu, "İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" dedi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Soylu'nun ardından bir açıklama da İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olayın saldırı olmadığı belirtildi.

"KURŞUNLAR TESADÜFİ OLARAK İSABET ETTİ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır." Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E.'nin de gözaltında olduğu belirtildi.

AKŞENER, ERDOĞAN'A SESLENDİ: KURŞUNLARI ÇEK; EĞER GELECEKSEN, SEN GEL

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey" ifadelerini kullandı. Akşener, şöyle devam etti: "Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"

iyi-parti-istanbul-il-baskanligi-na-silahli-saldiri-1144948-1.

KILIÇDAROĞLU: FAİLLERİN DERHAL YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMASINI BEKLİYORUM

Saldırıya tepki gösteren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener ile telefonda görüştüğünü belirterek "Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum"

"NEFRET DİLİNİN, TEHDİTLERİN SONUCU"

Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise AKP'li Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Akşener'e yönelik sözlerine atıf yaparak saldırının nefret dilinin, hakaretlerin, "Beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu olduğunu söyledi.

Kavuncu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, "Beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE ZİYARET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıya uğrayan İstanbul İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bu saldırı demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bütün İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Davutoğlu, "14 Mayıs günü Türkiye'de büyük bir siyasi değişim yaşanacak. Bir sistem değişimi olacak, gerçek bir adalet düzenine geçilecek" ifadelerini kullandı.

"Açık ve örtülü şekilde yapılan tehditlerle provokatif saldırılara zemin hazırlıyorsunuz" diyen Davutoğlu, "Bir kez daha uyarıyorum sayın Erdoğan'ı, çıkın ve İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınayın" diye konuştu.

YAVAŞ, İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU'NDAN DAYANIŞMA MESAJI

Saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırıyı kınadığını ve faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, saldırıyı şiddetle kınadığ��nı, saldırının fail ya da faillerinin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini beklediklerini kaydetti. Yavaş, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, @iyiparti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise saldırının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak İYİ Parti ile dayanışma mesajı paylaştı. Kaftancıoğlu, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da saldırının ardından Akşener’i arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Davutoğlu, gün içerisinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığını da ziyaret edecek.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Saaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterdiler.