İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, 33 askerin dünkü saldırıda yaşamını yitirmesi ardından yaptığı açıklamada, TSK mensubu askerlerin bölgede sıkıştıklarını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiklerini açıkladı

İYİ Parti Sözcüsü: Askerlerimizin bölgede sıkıştığını bir gün önce Bakan Akar’a ilettik!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, saldırıdan bir gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerlerinin bölgede sıkıştığını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiklerini açıkladı.

Habertürk TV canlı yayınında İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, saldırıdan bir gün önce TSK askerlerinin bölgede sıkıştığını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiklerini açıkladı. Ağıralioğlu konuya ilişkin olarak “Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi” tepkisinde bulundu.

Ağıralioğlu, TSK’nin saldırıyı ön görecek askeri yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, “Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaşmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı’na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dün (27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından gece yarısına doğru açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada 22, üçüncü açıklamada 29, dördüncü ve son açıklamada ise 33 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gelişmenin gündeme düşmesi ardından Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı güvenlik zirvesi düzenlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de genel merkezde kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri takip etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Balıkesir programını iptal ederek Ankara’ya döndü.

Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı.

İdlib’deki gelişmelerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ve internete erişimde engelleme kaynaklı güçlükler yaşanıyor.