İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li Engin Altay'ın 'Kılıçdaroğlu' sözlerine nedeniyle İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'na yönelik "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker" sözlerini değerlendirdi. "‘Kulak çekme' gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir" diyen Zorlu, CHP ve İYİ Parti'nin uzlaşma fotoğrafı göstermesi gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti Sözcüsü: 'Kulak çekme' gibi ifadeler çok yanlış, uzlaşma fotoğrafı verilmeli
Yavuz Ağıralioğlu (solda) / Engin Altay

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na yönelik "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker" sözlerine yanıt verdi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Zorlu, "Son günlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden başlayan ancak farklı bir yöne evrilen tartışmaların, ülkemizin gerçek sorunları karşısında bir an önce geride bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz partimizin görüş zenginliğine ve çeşitliliğine dikkat çekerek, sözlerinin Sayın Ağıralioğlu'nun kendi görüşü olduğunu ifade ettik. Kendisi de bunun böyle olduğunu zaten vurguladı. Bununla birlikte ‘Kulak çekme' gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir" ifadelerini kullandı.

"Bir defa millet bizden bu tartışmalardan çıkıp onların gerçek sorunlarına kulak kesilmemizi beklemektedir" dedi. Zorlu, "Millet İttifakı'nın iki paydaşı ve Altılı Masa'nın çekirdeği olarak İYİ Parti ve CHP'nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında Altılı Masa'nın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir" ifadelerini kullandı.

"BİR İSİM ÜZERİNDEN MÜZAKERE YAPILMIŞ DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de konuşan Zorlu, şunları söyledi: "Biz aday olacak kişinin liyakatinin yanı sıra milletimizin makul çoğunluğunu birleştirecek, heyecan dalgasına imkan tanıyacak bir duruş içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü vatandaşımız uzun süredir ağır ekonomik koşullar içerisinde Altılı Masa'dan umut ve kararlılık beklemektedir."

"Umudu ayakta tutabilmek de güven ve heyecanla mümkündür" diyen Zorlu, "Henüz aday konusunda bir isim üzerinden müzakere yapılmış değildir. Bu aşamaya yakın bir zamanda geçilecektir. O süreçte sayın genel başkanımız yetkili kurullarımızla istişare ederek partimizin görüş ve teklifini milletimizle paylaşmış olacaktır. Zaman halkımızın istek ve arzusunu esas almak, ayrışmada değil uzlaşmada buluşabilmek zamanıdır" ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU İLE ALTAY TARTIŞMASI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz" yanıtını vermişti.

Bunun üzerine Ağıralioğlu, "Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz" demişti.