İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Seçim sathı mahalline girdiğimiz, milletimizin sandığı bu kadar özlediği ve istediği bir ortamda referandumu değil, bir an önce seçim sandığıyla milletimizin buluşturulmasını, hesap verme gününün bu şekilde gelmesini bekliyor ve istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü: Referandumu değil, seçim sandığıyla milletimizin buluşturulmasını istiyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Milletimizin sandığı bu kadar özlediği ve istediği bir ortamda referandumu değil, bir an önce seçim sandığıyla milletimizin buluşturulmasını bekliyor ve istiyoruz" dedi.

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bugünün partilerinin 5. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatan Zorlu, bu kapsamda yapacakları etkinliğin, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

"İYİ Partiye olan teveccühün, kaybolmaya yüz tutan umutları yeniden yeşertecek bir muhtevaya sahip olduğunu" belirten Zorlu, "Partimize çok ciddi bir üye başvuru süreci yaşandı. Şu an itibarıyla 610 bin rakamına ulaştığının altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Anayasada başörtüsü ile ilgili değişikliğin yapılması çalışmaları ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum açıklamasını hatırlatan Zorlu, bu konuda ve tüm tartışmalı meselelerde temel kaygı ve hedeflerinin, millet iradesinin tecellisi ve vatandaşın makul çoğunluğunun meselelere bakış açısı olduğunu belirtti.

Zorlu, "Milletimizin beklentisi nedir? Bu konuda milletimiz ne düşünmektedir, ne hissetmektedir? Temel düsturumuz, hareket alanımız bununla ilişkili" diye konuştu.

Ülkede büyük bir ekonomik sorun ve buhranla karşı karşıya olunduğunu belirten Zorlu, şöyle devam etti:

"Bu koşullar çerçevesinde geride bırakılmış sorunlarla değil, bugünü ve geleceği kaygılandıran milletimizin gerçek sorunlarıyla ilgilenmemiz gerektiğine inanıyoruz. Seçim sathı mahalline girdiğimiz, milletimizin sandığı bu kadar özlediği ve istediği bir ortamda referandumu değil, bir an önce seçim sandığıyla milletimizin buluşturulmasını, hesap verme gününün bu şekilde gelmesini bekliyor ve istiyoruz."

Zorlu, bir gazetecinin, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın açıklamalarıyla ilgili sorusu üzerine, "Aslında harf devriminin, alfabe değişiminin Türkiye'ye ve kültür sistemine olumsuz etkilerinden bahsetti. Bu bilgilerin doğru olmadığını kanıtlayan çok değerli bilim adamlarımızın, uzmanlarımızın değerlendirmeleri oldu, biz bunları esas alıyoruz. Milletimiz bu kutuplaşma ikliminden kurtulmak zorundadır" yanıtını verdi.