İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti lideri Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdiğini aktardı. Zorlu, Akşener'in bugünkü Millet İttifakı toplantısına katılmasını beklediklerini bildirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Yeni bir öneri sunduk, Akşener'in toplantıya katılmasını umuyoruz
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile bir araya geldiği kısa görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemek için iki büyükşehir belediye başkanının icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını teklif ettiğini açıklayan Zorlu, "Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır" diye konuştu.

Zorlu, Akşener'in Millet İttifakı'nın bugünkü toplantısına katılmasını beklediklerini kaydetti.

Zorlu, şunları söyledi:

"13. Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesi süreci, 2 Mart'taki toplantının ardından Genel Başkanımız, daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeve ile bir müzakere sürecini yürütmüş, bu noktaya gelinmiştir.

Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinci ile hareket eden sayın genel başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda; milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneri ile millet ittifakına önerisini oluşturmuştur.

"ÖNERİLERİ KILIÇDAROĞLU'NA AKŞENER AKTARACAK"

Millet İttifakı'nın iş birliği ile başarı yakalamış büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, iki belediye başkanımıza, seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu dakikalardan itibaren devam edecektir.

(Akşener toplantıya katılacak mı?) Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."