İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırının ardından açıklama yaptı. Akşener, bu saldırının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ardından geldiğine dikkat çekerek, "Korkmuyorum Recep Bey" dedi.

İYİ Parti'ye silahlı saldırının ardından Akşener: Korkmuyorum Recep Bey!
Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırının ardından açıklama yapan partinin Genel Başkanı Meral Akşener, açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen gün katıldığı canlı yayında kendisine yönelik söylediği "Beni kendinle uğraştırma" sözlerine işaret eden Akşener, "Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Recep Bey, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı. Ama her şey değişecek. Sinirin çok bozuluş 1,5 ay kaldı gideceğini yeni anladın, yanındaki yalaka takımı yerine bize bağırıyorsun ama bundan kaçış yok" diye konuştu.

Açıklama sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Akşener'İn yanında yer aldı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz 1. kattan ve 3. kattan kurşunlanıştır.

‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi evim basıldı. Bu defa da 'Beni kendinle uğraştırma' denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı.

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim, bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey.

Evim basıldı, lince uğradım, beraat ettiler. Mahkemelerin polislerin, bunların faillerini yakalayamayacak, biliyorum.

Aziz milletim, bu sistemi sürdüremezsiniz. Evlatlarınız tehdit altında. 1,5 ay sonra 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz. Helal oylarınızla bu çirkin pis iğrenç sistemi değiştireceksiniz. Ekrem Başkan yanımda; seçimini iptal ettiler, 13 bin 500 farkı 805 bin farka çevirdiniz. Ben milletime güveniyorum.

Kadınlar size sesleniyorum; bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret pislik bana yapıldı kadın olduğum için. Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapıyorlar hep birlikte görüyoruz. Bu iğrençliğin, hukuksuzluğun bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’ndan yana kullanacaksınız. İyi Parti’ye ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. Partimizi de 1. parti yapacaksınız. Bu işin bitmesi için bu zulme uğrayanların kazanması lazım.

Değerli kadınlar, bir kardeşinizle gece sokakta yalnız yürüdüğünüzde size neler denileceğini biliyorum. Bir erkek kardeşinizle bir lokantada yalnız başınıza yemek yiyip bir şey içiyorsanız başınıza neler gelebileceğini biliyorum.

Tecavüzün, tacizin serbest kaldığı bu ucube sistemi biz kadınlar değiştireceğiz.

Recep Bey, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama her şey değişecek. Sinirin çok bozulmuş, 1,5 ay kaldı gideceğini yeni anladın, yanındaki yalaka tayfası yerine bize bağırıyorsun ama bundan kaçış yok. Benim tavsiyem, samimiyetle söylüyorum, papatya çayı içmendir. Onun yanında bir şey daha tavsiye edeceğim ama ona daha çok kızacaksın. Yanına bir de melisa çayı ekle, harika olur."