İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına yönelik yaptığı açıklamada "Sayın Meral Akşener hiçbir şekilde kendisinin aday olmak istediği yönünde hiçbir talep getirmeyecek, bunu biliyoruz, diğerlerini bilemem" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Andican: Akşener 6'lı Masa'ya 'adayım' talebi getirmeyecek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmayacağını "Sayın Meral Akşener ilk günden itibaren, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını, eğer parti birinci parti olursa başbakan adayı olduğunu söyledi" diyerek "Sayın Meral Akşener hiçbir şekilde kendisinin aday olmak istediği yönünde hiçbir talep getirmeyecek, bunu biliyoruz, diğerlerini bilemem" ifadeleriyle yineledi.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Andican, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Altılı Msa'nın cumhurbaşkanı adayı ve seçimlere ilişkin konuşan Andican, "Sayın Akşener parti içi toplantılarda da bu kadar net şekilde söylediğine göre neden partinin yönetim kademesindeki isimleri arka arkaya çıkıp “Kılıçdaroğlu'nun aday olmamasından” veya Akşener'in aday olması gerektiğinden söz ediyor. Genel Başkanları bunu söylemediğine göre neden yapıyorlar?" sorusuna "Hep bunun altını çizdim; bunların Sayın Genel Başkan'la bir ilgisi yok, bu arkadaşlar kendi şahsi fikirlerini söylüyorlar. İYİ Parti olarak bizim uygulamamızda, özellikle diğer sağ partilerde olduğu gibi katı bir kontrol düzeni yok. Parti Sözcüsü arkadaşımızın ifadeleri partiyi bağlayacak durumdadır" ifadeleriyle yanıt verdi.

Andican açıklamasının devamında, "Şimdi 6'lı masaya aday olarak kimin getirileceğini ve oradan nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyoruz, Sayın Genel Başkan da, Sayın Kılıçdaroğlu da söyledi, bugüne kadar 6'lı masaya bir aday ismi gelmemiş. Ama şunu tekrarlamakta yarar var; Sayın Meral Akşener hiçbir şekilde kendisinin aday olmak istediği yönünde hiçbir talep getirmeyecek, bunu biliyoruz, diğerlerini bilemem" şeklinde konuştu.

"ALTILI MASA, ERKEN SEÇİME ONAY VERMEMELİ"

Andican erken seçim olasılığı üzerine de konuştu, şu görüşlerini aktardı:

“Muhalefet destek olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı normal zamanda yapılacak seçimde ancak YSK'nın kararıyla aday olabilecektir ve YSK'nın bu kararı da Anayasa ve yasaya aykırı bir karar olacaktır. YSK Anayasa'yı devre dışı bırakarak bu kararı verirse bu Cumhurbaşkanı açısından ciddi bir meşruiyet tartışmasının ortaya çıkmasına yol açar. Muhalefet neden nisan mayısta yapılacak bir seçime destek olmamalı, benim görüşüme göre tarihinden bir-iki ay önce yapılacak bir seçimin anlamı yok. Şahsi fikrimi söylüyorum; 6'lı masa bu olaya destek verir ve nisan mayıs ayında bir erken seçime onay verirse bu gerçekten Anayasa'yı arkadan dolaşmaktır, biz bu Cumhurbaşkanı'nı neyle suçluyoruz, Anayasa'yı ve yasaları dikkate almamakla, uymadığı için, aynı şeyi kendimiz yapabilir miyiz? 6'lı masa ve muhalefet Anayasa'nın sahibi olmalı, Anayasa'yı desteklemeli, arkasında durmalı. Bir taraftan ‘Anayasa uymuyorlar” diye iktidarı eleştirir ve kızarken bundan sonraki bir erken seçime onay verirsek bu Anayasa'yı dikkate almamak anlamına gelir. Devlet Bahçeli “seçim zamanında olacak’ diyor, bu durumda aday olabilmesi ancak YSK'nın onayıyla mümkün.”