İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin'in "81 il başkanlarının İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e aday olmasını istediklerini ilettiklerine" dair açıklamasını değerlendirdi. Akşener'in birkaç defa aday olmayacağını söylediğini kaydeden Andican, "Dönüp 'benim il başkanlarım istiyor aday olmaya karar verdim' gibi bir şeyi ben şahsen Meral Akşener'den beklemem" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Andican'dan adaylık tartışmalarına ilişkin yorum: Meral Akşener'den beklemem

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili, "Sayın Genel Başkan birkaç defa aday olmayacağını söyledi. Eğer kamuoyunun önüne çıkıp böyle bir şey söylemişse sonra dönüp 'benim il başkanlarım istiyor aday olmaya karar verdim' gibi bir şeyi ben şahsen Meral Akşener'den beklemem" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, 81 il başkanlarının İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e aday olmasını istediklerini ilettiklerine dair açıklama yapmıştı.

Şefik Çirkin, "Biz ısrar ediyoruz sayın genel başkanımız direniyor. Dedik ki 'aday değilim' dediniz iyi niyetli bir yaklaşımdı. Kazanacak aday noktasında fedakarlık yaptınız. Ama bu fedakarlığın doğru algılandığı kanaatinde değiliz. 'Adayımız olun' dedik" ifadelerini kullanmıştı.

Halk TV'de yayınlanan Asıl Mesele programına konuk olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Şefik Çirkin'in sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Öncelikle her parti kendi genel başkanını aday görmek ister" diyen Andican, "Partinin büyüklüğüyle küçüklüğüyle alakalı değildir. Sayın Genel Başkan bunu iç toplantılar da dahil kamuoyuna da birkaç defa aday olmayacağını söyledi. Benim Sayın Akşener'le tanışıklığım onun öğrencilik yıllarına dayanıyor. Karakterini de tanıyorum. Eğer kamuoyunun önüne çıkıp böyle bir şey söylemişse sonra dönüp 'benim il başkanlarım istiyor aday olmaya karar verdim' gibi bir şeyi ben şahsen Meral Akşener'den beklemem" ifadelerini kullandı.

Andican, şöyle devam etti: "Burada bir ilkesel sorun var. Siyasette önemli olan şey, aynı şey Sayın Genel Başkan için muhakkak geçerli. Söylediğiniz şeylerin sahibi olmak, arkasında durabilmek. Burada bir parantez açmalıyım bu söylediğim parti içi dengeler açısından. Bu konuda kararı verecek olan Altılı Masa. Altılı Masa'dan hangi kararın çıkacağı ve bu karara göre hangi liderin nasıl davranacağı ayrı bir konu."