İYİ Parti’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmemesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Mansur yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yaptığı adaylık çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Dikbayır, “Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP rozetini taşıyor ama biz bizim belediye başkanlarımız biliyorduk. Genel başkan bu nedenle rahatlıkla söyledi” diye konuştu.

İYİ Partili Dikbayır’dan İmamoğlu ve Yavaş’a: Bizim başkanlarımız biliyorduk, değillermiş

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını kabul etmemesi ve masadan kalktığını ilan ederek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrı yapmasıyla başlayan siyasi kriz devam ediyor.

Yaşanan krize ilişkin dün (5 Mart) Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Yavaş ve İmamoğlu’na tepki gösterdi.

Akşener’in CHP’li başkanlara adaylık çağrısı yapma nedenini “Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP rozetini taşıyor ama biz bizim belediye başkanlarımız biliyorduk” ifadeleriyle açıklayan Dikbayır, şunları söyledi:"Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP rozetini taşıyor ama biz bizim belediye başkanlarımız biliyorduk. Emeğimiz var, seçmenimiz oy attı. Genel başkan bu nedenle rahatlıkla söyledi. Ben bunların görevlerine devam etmeli kısmına da doğru bulmuyorum. "

"BELEDİYE BAŞKANLARI MAALESEF BİZİM DEĞİLMİŞ"

İBB seçimleri sürecinde CHP ile İYİ Parti'nin birlikte çalıştığını vurgulayan Dikbayır, "Sandık üzerinde miting yaptık. Biz çadır attık İstanbul'a. Biz bu belediye başkanlarını bizim zannediyorduk, maalesef değilmiş" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek ve ortak cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklama kamuoyuyla paylaşılacak. Adayın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.