İYİ Partili Ahmet Eşref Fakıbaba, HDP kapatma davasına ilişkin, "HDP’nin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Suçlar varsa ortaya çıkarılır. Veya seçim sonrasına ertelemek, vatandaşın daha özgür bir şeçim oy kullanması adına böyle bir şahsım olarak düşünüyorum" dedi.

İYİ Partili Fakıbaba: HDP'nin kapatılmasını doğru bulmuyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, HDP kapatma davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Fakıbaba, "Yargının vereceği bir karardır, ancak ben şahsen keşke bu seçim zamanı böyle şeyler yapılması diyorum. Bir isim hata yapmaz, isim nedir HDP, içerisindeki suçlu insanlar varsa devletin bulup çıkacağı şeydir. Şahıslar hata yapar, partilerin kapatılmasına karşı bir kardeşinizim. Suç işleyenler varsa devletin bulup onu çıkarması lazımdır" ifadelerini kullandı.

"HDP’nin kapatılmasını doğru bulmuyorum" diyen Fakıbaba, şöyle devam etti: "Suçlar varsa ortaya çıkarılır. Veya seçim sonrasına ertelemek, vatandaşın daha özgür bir şeçim oy kullanması adına böyle bir şahsım olarak düşünüyorum."

Ahmet Eşref Fakıbaba, şunları ifade etti: "HDP’lilere şunu söylüyorum, ben kötü olabilirim, ama seçmeninde amacının kötünün iyisini bulmaktır, demokratik açıdan önümüzü açacak iki ittifak var, bir Cumhur ve Millet İttifakı beni bu çıkmazken kim çıkaracak HDP’lilerin doğru karar vereceklerine inanıyorum. İnanıyorum ki ne olursa olsun. Millet ittifakı adalet ve bağımsız yargı için geliyor, HDP’ye oy veren seçmenler inşallah partileri kapanmaz ama kapandığı takdirde seçmenlerinin millet ittifakına yöneleceğini düşünüyorum."