İYİ Partili Yiğit Karakış, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Kemal Bey'in adaylığına Ak Parti ve MHP'nin destek vermesi, saray medyasının 4 senedir yerden yere vurduğu Kemal Bey'i övmeye başlaması, saray anketçilerinin Kemal Bey'in farklı kazandığı anketler paylaşması... Sizce sebebi ne olabilir?" dedi. Karakış'ın iması sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti.

İYİ Partili isimden Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına tepki çeken ima

HABER MERKEZİ

İYİ Parti'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olumsuz açıklamalar devam ediyor.

Cihan Paçacı ve Ümit Özlale'nin ardından İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcıs Yiğit Karakış da Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumsuz yaklaşan bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Karakış, "Kemal Bey'in adaylığına Ak Parti ve MHP'nin destek vermesi, İmamoğlu'na yargı engeli getirilmesi, saray medyasının 4 senedir yerden yere vurduğu Kemal Bey'i övmeye başlaması, saray anketçilerinin Kemal Bey'in farklı kazandığı anketler paylaşması... Sizce sebebi ne olabilir?" ifadelerini kullandı.

Karakış'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik iması, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti.

Öte yandan Karakış, Kılıçdaroğlu'nun FOX TV'deki programda yaptığı "Oy oranına bakmadan istişare yapılacak. Bu işin oyu ve partisi yok. Memleket elden gitmiş biz partileri mi tartışacağız?" sözlerine de, "Memleket elden gitmiş, biz şahsi ikbalimizi mi tartışacağız? Seçmenin en çok güvendiği, kazanma ihtimali en yüksek adayı CB yapacağız. Millet İttifakı olarak bunu söyleyebilseydik, iktidar valizini toplamaya başlamıştı" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ YETKİLİLERİN KILIÇDAROĞLU SÖZLERİ

İYİ Parti yetkilileri, son günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişki olumsuz açıklamalarda bulunuyor.

Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına olumsuz yaklaşmıştı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Paçacı, "Şöyle bir şey var; Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" demişti. Paçacı daha sonra İYİ Parti'deki görevinden istifa ettiğini bildirmişti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumsuz yaklaşan bir diğer isim ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale olmuştu.

Ekonomim gazetesine açıklamalarda bulunan Özlale, "İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz. Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz" demişti.

Özlale, şunları söylemişti: "Masaya geldiğimiz zaman herkes tercihlerini ortaya koymak zorunda. Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz."