İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen ‘siyasi yasaklı hapis cezası’ ve belediyedeki ‘terör soruşturması’ ile sürecin hızlandığına dikkat çekerek, “Ekrem İmamoğlu’nu belediyen alıp kayyum atama ihtimalleri çok yüksek” dedi.

İYİ Partili Kavuncu: Süreç hızlandırılıyor, İBB'ye kayyum atayabilirler

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu görevden alınarak yerine kayyum atanma ihtimaline ilişkin ‘sürecin hızlandırıldığını’ belirtti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bugün, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katıldı.

Kavuncu, programda, İBB’ye kayyum atanabileceği iddialarına ilişkin, “Ekrem İmamoğlu’nu belediyen alıp kayyum atama ihtimalleri çok yüksek. Özür dilerim kimseyi umutsuzluğa sevk etmek istemem ama olmaz dediklerimiz oldu. Bu mahkemenin böyle sonuçlanacağına da ihtimal vermezdim o da oldu. Görünen o ki süreç hızlandırılıyor” dedi.

İçişleri Bakanı’nın olağanüstü hal durumunda elde ettiği yetkilere dikkat çeken Kavuncu, “2022 Temmuz ayı sonuna kadar terörle alakalı gördüğü herhangi bir kişiyi belediyelerden aynen alabiliyor. Neden kullanmadı bu hakkı? Dolayısıyla panik halinde, ne yaptığını bilmeyen bir irade maalesef bunu da yapabilir” diye konuştu.

"YARGININ SİYASETE MÜDAHALESİNİ GÖRÜYORUZ"

İmamoğlu davasında gerekçeli kararın beklenmeyen bir süratle açıklanmasıyla yargının siyasete müdahalesinin ortaya çıktığını ifade eden Kavuncu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

"Burada açıkça yargının siyasete müdahalesini görüyoruz. Ben bütün mahkemelere katıldım. İlk atanan hakimi de gördüm. İkinci mahkemeden sonra o hakimin yerinden alındığını yerine başka bir hakim atandığına şahit oldum. Sonrasında o hakimin AKP yöneticileriyle ilçe teşkilatlarıyla boy boy fotoğraflarını gördük ve süreci yakından takip ettik. Dün de mesela çok hızlı bir şekilde gerekçeli karar açıklandı yani gerekçeli kararın bu kadar hızlı açıklandığı çok nadir görülmüştür. Demek ki bir süratlendirme var. Gerekçeli karara bakıyorsunuz, ahmak kelimesinin bir örneği yok. Üzüldüğüm nokta şu, 49 yaşındayım ben İçişleri Bakanları hep şöyle olurdu; ağır, en az konuşan, çok gerektiği zaman konuşandı. Ayda 1 kere konuşurdu ya da yılda 5 kere konuşurdu. Ağır, az ve net konuşurdu. Çünkü o kadar kritik bir görevdeydi. Üslup, tavır yaklaşım."