Haber sitesi sahibi Batuhan Çolak’ın, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinden Kampüs Cadıları’nı sorumlu tutarak hedef göstermesi kadın aktivistlerinin tepkisiyle karşılandı. Kampüs Cadıları, açıklama yaptıktan sonra bu kez de İYİ Partili Lütfü Türkkan tarafından hedef gösterildi. Kadın hakları savunucuları, Çolak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

İYİ Partili Lütfü Türkkan ‘Kampüs Cadıları’nı hedef gösterdi

Batuhan Çolak isimli haber sitesi sahibi, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Ege Üniversitesi’nde öldürülmesinden kadın hakları savunuculuğu yapan Kampüs Cadıları grubunu sorumlu tutarak hedef gösterdi.

Kampüs Cadıları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çolak’ın, kendilerini hedef göstererek terörize etmeye çalıştığını ifade etti. Açıklamada, “Irkçı, düşmanlaştırıcı ve yalan ifadelerle bizleri terörize etmek ve hedef göstermek isteyen gazeteci Batuhan Çolak'ı teşhir ediyoruz! Erkek egemenliğinden aldıkları güçle kadınları hedef göstermek, şiddeti meşrulaştırmak isteyenlere izin vermiyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” denildi.

TÜRKKAN DA HEDEF GÖSTERDİ

Kampüs Cadıları’nın açıklamasının ardından İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da tartışmaya katılarak kadın aktivistleri hedef alan ifadeler kullandı. Batuhan Çolak’ın tweetini alıntılayan Türkkan, “Kandil artığı güruhun haberi olsun; Batuhan Çolak’ı yalnız zannetmeyin. Çolak, bizim kıymetlimizdir” sözlerini sarfetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Kampüs Cadıları, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıldönümünde sosyal medya üzerinden hedef gösterilmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Karalama kampanyasının tüm kadın hareketini hedef aldığını belirten Urkun, “Bu organize linç girişiminin basit bir girişim olmadığını, bizzat örgütlü kadın mücadelemizi hedef alan örgütlü bir çalışma olduğunun farkındayız. Faşist, kadın düşmanı, ırkçı birtakım paralı trollerin hedef göstermesi dışında, İyi Parti başta olmak üzere birkaç siyasi partinin de bu karalama çalışmasına dahil olduğunu görüyoruz” dedi.

'HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYORUZ'

Kampüs Cadıları olarak başta Ege Üniversitesi olmak üzere çok uzun yıllardır birçok kampüste, kadınların olduğu her yerde özgürlük mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Urkun, “2015’te de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Kampüs Cadıları standımıza saldıran, kadınların örgütlenmesine tahammülü olmayan birkaç faşist çetesini teşhir etmek; hedef göstermek değil, bizlerin yaşamlarımızı, haklarımızı savunmak adına gerçekleştirdiğimiz bir özsavunmadır” ifadelerini kullandı. 8 Mart’ın yaklaştığı bir dönemde bu saldırıların tesadüfi olmadığına dikkati çeken Urkun, son olarak şunları söyledi: “Kampüslerimizde, yaşamlarımızda faşist, kadın düşmanı zihniyete izin vermeyeceğimizi, feminist isyanımızı bulunduğumuz her yerden yükselteceğimizi bizi hedef gösterenlere tekrar hatırlatıyoruz: Paniklemeye, korkmaya devam edeceksiniz, çünkü her geçen gün daha da güçleniyoruz, büyüyoruz” Kadınlar açıklamanın ardından İHD’ye başvurarak hukuki süreç başlattı.