Antep’teki SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım servisindeki oksijen tüpüne bağlı patlamayı hatırlatan İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, “Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı olan oksijen tüpü gereksinimi nerelerden karşılanmakta?” diye sordu.

İYİ Partili Öztürk: Türkiye'deki hastanelerin oksijen tüpü gereksinimi nerelerden karşılanmakta?

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım servisinde oksijen tüpünün patlamasıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı olan oksijen tüpü gereksinimi nerelerden karşılanmakta, Gaziantep SANKO Hastanesi'ndeki patlamayla ilgili soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

Antep’te 19 Aralık tarihinde SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde meydana gelen oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 19 hastadan 12 kişi hayatını kaybetmişti.

ANKA'da yer alan habere göre, İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, konuyla ilgili Bakan Koca tarafından cevaplanması üzerine yazılı soru önergesi vererek şunları sordu:

►COVID-19 salgını kapsamında Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı olan oksijen tüpü gereksinimi nerelerden karşılanmakta, kaç yerli firma ve yabancı firma üretim yapmaktadır?

►İstanbul, Ordu, Bolu'daki hastanelerde yaşanan oksijen tüpü ile alakalı kazaların ardından Gaziantep SANKO Hastanesi'ndeki patlamayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Olayın meydana geliş sebebi ve ihmali olanlar hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır?

►Özel hastane ve üniversite hastaneleri oksijen tüpleri konusunda zamanında uyarılmış mıdır? Olay öncesinde illere gönderilen 14.12.2020 tarih ve 1746 sayılı yazıda oksijen tüpleri konusunda devlet hastaneleri uyarılırken, neden bu yazı üniversite ve özel hastanelere gönderilmemiştir?

►Yaklaşık bine yakın hastaneden sorumlu olan Kamu Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koltuğu neden 4 aydır boştur? Bu makamda oturanlar neden sık sık görevden alınmaktadır ya da istifa etmektedir? Bunun Şehir Hastaneleri Projesi ile ilişkisi var mıdır?

►Oksijen tüpü tedarikinde hastanelerde zorluk yaşanmakta mıdır, yaşanmaktaysa ne yapılması planlanmaktadır? İskenderun’daki bir özel fabrikanın bu sıkıntı nedeniyle kamulaştırılacağı iddiası doğru mudur?”