Google Play Store
App Store

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasına ilişkin, "Ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir görüş farkımız yok, yine arayışımız odur. Bu bir seçimi kaybetmeyi önleme hamlesidir" dedi.

İYİ Partili Tatlıoğlu: Bu bir seçimi kaybetmeyi önleme hamlesidir
Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine ilişkin partisinin genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tatlıoğlu, Akşener’in Altılı Masa’nın bileşenlerine yönelik açıklamalarını “seçimi kaybetmeyi önleme hamlesi” olarak değerlendirdi.

Tatlıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sayın Genel Başkanımızın masadaki teklifi, iki belediye başkanı ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun araştırma kurumuna araştırılarak, onun tek adayımız olarak aday olması. Bu kadar basit ve net. Bunda itiraz edilecek ne vardır.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Geldiğimiz noktada iyi parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihte bulunmaya zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'göreve' çağırdı. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" diye konuşmuştu.