İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklama yaptı. Zorlu, "Liderler arasında masada henüz bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil" dedi.

İYİ Partili Zorlu'dan Altılı Masa'nın adayına ilişkin açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Zorlu, kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında en çok çalışma yapan parti olduklarını öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 20 Temmuz'da Giresun'da yaptığı gezi sırasında kendisini karşılayarak çiçek takdim eden bir kadın öğretmene soruşturma açılarak başka bir ilçeye tayin ettirilmesine tepki gösteren Zorlu, misafire "hoş geldin" demenin suç olmaması gerektiğini belirtti.

AKP iktidarının ekonomi politikasını da eleştiren Zorlu, Türk lirasının son bir yılda döviz karşısında yüzde 42,5 kayıp yaşadığını söyledi. Vatandaşların alım gücünün çok düştüğünü ifade eden Zorlu, "Vatandaşımız bırakın araba almayı, hayalinden bile uzaklaşıyor. Ev almak zaten hayal. Böyle bir tablo olabilir mi? Türkiye'ye yakışan bir tablo mu bu? Asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Zorlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin soru üzerine ise şu cevabı verdi:

"Bizim öncelikle ortaya koyduğumuz ve altılı masadaki tüm paydaşlarımızın da altına imzasını attığı şey 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'. Öncelikle bizi ortaklaştıran yegane zemin bu sistemin değişikliğinin inşası ve buna milletimizin gerçekten inanmasıdır. Altılı Masa, bu sisteme ilişkin eğer bir anayasa değişikliği yapma çoğunluğu elde ederse o gün ivedilikle halkımızla paylaşacağımız maddeler değişikliğe sunulacak. Bu da ikinci boyutudur. Bununla ilgili alt komisyonlar kuruldu. Nihai olarak üçüncü boyutu da bu sistem değişikliğini ve yol haritasını uygulayabilecek, milletimize heyecan ve vizyon sunabilecek ve kazanabilecek bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesidir. Burada biz gerçekten 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğimize inanıyoruz. Liderler arasında masada henüz bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil"