Seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik açıklamaları sonrası İYİ Parti’deki görevinden istifa eden ve daha sonra tekrar partiye dönen Cihan Paçacı, İYİ Parti’nin TBMM Başkan adayı oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti’nin TBMM Başkan Adayı Cihan Paçacı oldu

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, TBMM Başkan adayı gösterildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta'nın imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan yazıda, “28. Yasama Dönemi Birinci Devre için TBMM Başkanlığına İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Cihan Paçacı'yı aday olarak gösteriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Paçacı, seçim öncesinde CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin sözlerinin ardından İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Paçacı, “Şöyle bir şey var; Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” demişti.

Paçacı, daha sonra ‘sözlerinin maksadını aşan yorumlara neden olduğunu’ ifade ederek görevden istifa ettiğini duyurmuştu.

Cihan Paçacı’nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kararıyla görevden alındığı belirtilirken, partiden konuya ilişkin açıklama gelmiş, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Paçacı’nın kendi iradesiyle görevden istifa ettiğini belirtmişti.

Cihan Paçacı'nın göreve dönüşü ise Meral Akşener'in 3 Mart’ta Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını belirten sözlerinden sonra gerçekleşmişti.