AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin hedefinde olan Validebağ Korusu’na ‘Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında 500 araçlık otopark yapılması planlanıyor. Yurttaşlar tepkili: İyileştirme adı altında ranta açacaklar.

İyileştirme değil katliam projesi

Yaren ÇOLAK

Rantın hedefindeki İstanbul Anadolu yakasının en büyük ikinci yeşil alanı olan Validebağ Korusu bu kez de ‘Rehabilitasyon Projesi’ adı altında talana açılmak isteniyor. Millet Bahçesi Projesi’ne karşı mücadele yürüten mahalleli yeni bir projeyle karşılaştı. Rehabilitasyon adı altında koruda bulunan futbol sahasının 500 araçlık otopark yapılmak istenmesine tepki gösteren Validebağ Gönüllüleri yine AKP’li Üsküdar Belediyesi’yle karşı karşıya geldi. Rehabilitasyon Projesi kapsamında koruda otopark, ışıklandırma gibi pek çok katliam amaçlanıyor.

Üsküdar Belediyesi’nin bayramdan sonra alana girerek talana başlayacağını öne süren Validebağ Gönüllüleri, bölgenin 1’inci derece sit alanı olduğunu vurguladı. Gönüllüler, “Rehabilitasyon derken iyileştirme adı altında korunun ranta açılması hedefleniyor” dedi.

“Eski projenin ismini değiştirip önümüze koydular” diyen Validebağ Gönüllüleri, sözlerine şöyle devam etti: “Millet Bahçesi Projesi adı altına bir projeleri vardı şimdi adı değişti Rehabilitasyon Projesi oldu. Ancak Validebağ Korusu’nu ranta kurban etmeyeceğiz. Hiçbir talana müsaade etmeyeceğiz. Mücadele edeceğiz.”

REHABİLİTE ETTİKLERİ YER ÇÖLLEŞİYOR

Validebağ Gönüllüleri, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “500 araçlık otoparktan, 175 elektrik direğinden söz ediliyor. Bu canlı tabiatın yok olması demektir. Daha öncede belirli yerlerde ‘rehabilitasyonlar’ yaparak büfe açtılar şimdi oralar çöl oldu. Çim bile çıkmıyor. Ellerini atıp rehabilite ettikleri yer çölleşiyor. AKP iktidarı ülkeni dört bir yanında doğayı katlediyor.”