İZBAN’da grev sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demir Yolları (TCDD) ortaklığı ile işletilen toplu ulaşım ağı İZBAN’da grev sekizinci gününü geride bıraktı. Demiryol-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Ahmet Güler, “Biz sorunlarımız çözülene kadar grevi devam ettireceğiz. İster Ankara’da ister İzmir’de ister Ankara’da çözülsün” dedi.

8 gün boyunca pek çok sendika ve sivil toplum kuruluşunun kendilerine dayanışma ziyaretinde bulunduğunu belirten Güler, “Alsancak esnafı ile de dayanışma halindeydik. 343 arkadaşımızın haklı talepleri karşılanana kadar bu grev bitmeyecek. Biz 8 gündür evimize ekmek götüremiyoruz. Umarız en kısa zamanda haklı taleplerimiz karşılanır ve grev işçinin kazanacağı şekilde çözülür” diye konuştu.

Grev öncesi İZBAN’ı günde yaklaşık 300 bin kişinin kullandığını, şu anda ise grev kapsamı dışındaki makinistlerle 24 dakikada bir düzenlenen seferlerde ortalama 40-50 bin kişinin taşındığını kaydeden Güler, “Bazı kesimler İZBAN işçisini siyasete alet etmek istiyor. Bizim işimiz siyasetle değil, alınterimizle, emeğimizle. Bizim siyasetimiz emek. Emeğin yanında olan herkese saygı gösteririz” ifadelerini kullandı.