İZELMAN çalışanları eşit işe eşit ücret talep ediyor

HABER MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde çalışan emekçiler özlük haklarındaki sorunlarına ilişkin Kültürpark’ta basın açıklaması yaptı. Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube üyesi ve aynı zamanda TMMOB mensubu olan mühendis, mimar, şehir plancıları yaptığı açıklamada aynı zamanda eşit işe eşit ücret istendi.


Basın açıklamasını okuyan Aslıhan Yılmaz Okan “Belediyemizi diğer birçok Belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Biz, aynı sıralarda eğitim aldığımız, yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlerle çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız” diye konuştu.

Mesai saatleri ve yemekhane gibi sorunlarının da olduğu belirten Okan, yemekhane hakkının belediyede çalışan herkese tanınmasını istediklerini söyledi. Okan son olarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN A.Ş. bünyesinde çalışan bizler özlük hakları eşitsizliklerimize ilişkin taleplerimizi dile getirmek üzere 2 ay boyunca her pazartesi, çarşamba ve cuma günü 1 dakikalık alkış eylemi yapacağız” dedi. Haber Merkezi