İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İzelman’da örgütlü DİSK Genel İş 1 ve 3 Nolu şube işçileri, banka promosyon hakları için basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, “Şirketimizin yapacağı banka sözleşmesinden doğan banka promosyon haklarımızı istiyoruz” denildi.

İzelman işçileri banka promosyonlarını istiyor

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İzelman’da örgütlü DİSK Genel İş 1 ve 3 Nolu şube işçileri, banka promosyon hakları için İzelman Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, emeklerinin karşılığını istediklerini ifade ederek, “Bizler İzelman çalışanı 7000 emekçiyiz. Tüm İzmir Büyükşehir Belediye emekçileri gibi bu kent için kesintisiz yirmi dört saat, kentliye hizmet edenleriz. Haykırışımız şu dur ki; Kasım ayı içerisinde bitecek olan ve bugünlerde yapılması öngörülen çalışanların maaş ödemesinin yapılacağı bankanın belli olacağı ve sözleşmesin yapılacağı, nihayetinde sözleşme sonucunda banka tarafından yapılacak olan banka promosyonu biz İzelman çalışanları olarak yıllarca alamamaktayız" dedi.

Saral, açıklamasına şöyke devam etti: "Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesinde yakın zamanda yapılan ve belediye başkanımızın her bir çalışana ödemesini yaptığı 3960 TL’ye denk gelen banka promosyonları ödemesindeki 4559 emekçi gibi bizler de belediye çalışanı mıyız? Yoksa belediye çalışanı değil taşeron olarak mı görülüyoruz? İzmir Büyükşehir Belediyesinde teknik ve teknolojik işler haricinde taşeronun olmadığını biliyoruz. Kaldı ki Devrimci İşçi Sendikaları DİSK Genel İş olarak kadro talep mücadelemiz sürerken, seçim yatırımı yapmak için emekçileri ağzına bir parmak bal sürmek gibi Ali Cengiz oyunları içindeki mevcut hükümetin 1 Nisan 2018 yılında çıkarttığı Cumhurbaşkanlığı genelgesinde tüm çalışanlara kadro veriyorum söylemi içinde, belediye çalışanlarını belediye şirketlerinde toplayarak sözde kadro söylemleri bizim nezdimizde yok hükmünde sayılsa da kamu nezdinde resmiyet kazanmıştır. Tüm ülkede de uygulanmaya başlanmıştır. belediyeye ve belediye bağlı diğer şirketlere ait olan İzelman şirketimizin yapacağı banka sözleşmesinden doğan banka promosyon haklarımızı istiyoruz."