İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İZELMAN A.Ş.'nin TMMOB ve Genel-İş 3 No’lu Şube üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları, eşit işe eşit ücret ve norm kadro yasasının değiştirilmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi. Açıklamada, “Herkesin mesleki tecrübe ve emeğinin çok değerli olduğuna, emeğinin adilane şekilde karşılığının alınması gerektiğine inanıyoruz” denildi.

İZELMAN işçilerinden özlük hakları için eylem: Eşit işe eşit ücret

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde çalışan TMMOB ve Genel-İş 3 No’lu Şube üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları, özlük haklarındaki sorunlarına ilişkin belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, talepleri dile getirmek için 2 ay boyunca pazartesi, çarşamba ve cuma günü 1 dakikalık alkışlı protesto gerçekleştirileceği bildirildi.

Basın açıklamasını okuyan TMMOB Makine Mühendisleri Odası üyesi Aslıhan Yılmaz, "Belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Biz, aynı sıralarda eğitim aldığımız, yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlerle çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız. Farklı birimlerde uygulanan mesai saatleri sebebiyle meslektaşlarımızdan erken gelip, geç çıkmaktayız. Ayrıca, yemekhane hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına verilmesi gereken temel haktır. Bizler, yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşturmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuzu zedelemektedir" diye konuştu.

'EMEĞİN KARŞILIĞI ALINMALI'

Yılmaz şunları dile getirdi: "Herkesin mesleki tecrübe ve emeğinin çok değerli olduğuna, emeğinin adilane şekilde karşılığının alınması gerektiğine inanıyoruz; bu bağlamda taşıdığımız mesleki unvanları almak ve sahip olduğumuz tecrübeleri edinmek için gerek bizler gerek de ailelerimizin yıllarca verdiği emek ve fedakârlıkların maddi ve manevi anlamda hak ettiği şekilde karşılığı bulmasını talep etmekteyiz."