İZENERJİ işçileri, Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler için Aliağa’ya yürüyor

İZENERJİ işçileri Aliağa’ya yürüyor

BERKAY SAĞOL

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan 187 işçi 83 gündür direnişlerine devam ediyor. İZENERJİ işçilerinden bir grub, işten çıkarılan işçiler için bu sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak Aliağa’ya doğru yürüyüşe başladı.

Yapılan açıklamayı DİSK Genel İş İzmir 2 Nolu Şube’den iş yeri temsilcisi Serkan Yıldırım okudu. AKP iktidarının işçilerin tek güvencesi olan kıdem tazminatına saldırdığını vurgulayan Yıldırım, “AKP ve onların yandaşları tarafından çıkarılan bütün yasalar işverenlerin, kuralsız çalıştırma sistemine göz yummakta, işçilerin çalışma koşullarını esnek ve güvencesi kılmaktadır” dedi.

AKP iktidarının yarattığı krizin emekçilere kesilmeye devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “14 Mayıs tarihinde MHP’li Aliağa Belediyesi’nde işçilere dönük bir kıyım başlatıldı. 187 işçinin işine Aliağa Belediyesi tarafından son verildi. DİSK Genel İş 5 Nolu Şube üyesi olan 187 işçi işçilerine geri dönmek için 83 gündür direniyor” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ MEYDANINA YÜRÜYECEĞİZ”

izenerji-iscileri-aliaga-ya-yuruyor-610935-1.

İşten çıkarılan işçiler için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Yıldırım, “Bizler İZENERJİ işçileri olarak direnişteki işçi kardeşlerimiz için, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Aliağa Demokrasi Meydanına yürüyeceğiz. Aliağa Belediyesi bu işçi kıyımına derhal son vermelidir ve 187 arkadaşımız işlerine iade edilmelidir” şeklinde konuştu.