İzhar Ölmez, Hamburg’da son yolculuğuna uğurlandı

Halit Yaşar Demirbağ / Hamburg

Hamburg’da devrimci çevrelerin İzhar ablası İzhar Ölmez, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düştü.

Yakalandığı kanser hastalığıyla üç yıldır mücadele eden, Hamburgluların ve devrimcilerin sevgili ablası İzhar Ölmez, 11 Ağustos Perşembe günü tedavi gördüğü Barmberk Asklepios hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşayan eski TÖB-DER’li İbrahim Ölmez’in hayat arkadaşı, Ulaş, Okan ve Güneş’in anneleri İzhar Ölmez’in ölümü başta ailesini, devrimcileri ve sevenlerini yasa boğdu.

İNADI VE GÜLÜŞÜYLE TANINDI

Paylaşımcı, dayanışmacı yönüyle bilinen ve yüzünden eksik etmediği gülüşüyle tanınan İzhar Ölmez 12 Eylül’ün ağır basķılarından nasibi almış, uzun kaçak yaşamının ardından 1989 yılında Hamburg’a yerleşmişti.

Hamburg’da yapılan etkinliklerin kimi zaman katılımcısı, kimi zaman düzenleyicisi ve her zaman dayanışma stantlarının gönüllü çalışanı olan Ölmez’in evi ve sofrası da tüm yoldaşlarına açıktı. Onun vazgeçilmezi 1 Mayıs yürüyüşleriydi. Ağır hastalık günlerinde bile yer aldığı eylemlerde inatla gülümsemeye ve direnmeye devam etti.

SON YOLCULUĞUNA HAMBURG’DA UĞURLANDI

İzhar Ölmez 19 Ağustos Cuma günü Hamburg Ohlsdorf mezarlığında sevenlerince son yolculuğuna uğurlandı. Törene Avrupa ve Türkiye’den pek çok kişi katıldı.

Tören esnasında eşi İbrahim Ölmez’in kaleme aldığı Yasemin Gültepe’nin okuduğu öz geçmişi ve veda mektubu gözyaşlarına neden oldu.

Mezarlıktaki törenden sonra Hamburg Alevi Derneğinde (AKM) anma toplantısı yapıldı.