İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi,1 Mayıs mitingine çağrı yapmak için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Aydınlık yarınlar için Gündoğdu Meydanı’ndayız” denildi.

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi: Aydınlık yarınlar için Gündoğdu Meydanı’ndayız

BirGün EGE 

İzmir’de TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası bileşenlerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs mitingine çağrı yapmak için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konak Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasını komite adına Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak okudu.

Çakmak, “Yandaşların, çetelerin, rantçıların, fırsatçıların ve emek hırsızlarının geliri artarken bu adaletsiz düzene karşı enflasyonun rekor kırdığı, halkın yoksullaştığı ve asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede güvenceli bir iş, güvenceli bir gelecek, insanca bir yaşam ve insan onuruna yaraşır bir ücret talebi için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Ülkenin enkaz altında bırakıldığı bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmışken, asırlık yardım kuruluşlarını bile depremde çadır satar hale getiren insan yaşamını hiçe sayanlara karşı bozuk düzende sağlam çark olmaz demek için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Kuvvetler ayrılığının ortadan kalkmasıyla, yargı bağımsızlığını tamamen yitirdi, uluslararası anlaşmalar bir kenara bırakıldı, başkanlık rejimi hayata geçirildi ve adalet, demokrasi barış ortadan kalktı. Adalet barış, demokrasi ve kardeşliği yeniden inşa etmek için 1 Mayıs'ta alanlardayız” diye konuştu. 

2023 MAYISI YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Çakmak,  şunları dile getirdi: "’En güzel şiir barıştır’ demek için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Çocuk istismarına, şiddete, mobbinge, tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine karşı 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı’ndayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin gülümseyerek mutlu, umutlu bir sabaha uyanmaları için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Karanlık gider Gezi kalır diyen ve geleceği çalınan gençlerin aydınlık yarınları için 1 Mayıs'ta alanlardayız.”