Yeni kurulduğu bildirilen İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “gıda bağış kampanyası”na destek çağrısında bulundu

İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’ndan destek çağrısı

BİRGÜN İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın bir zamanda kente güvenilir, ucuz ve sağlıklı gıda sunmak için kurulan ve koooperatif ürünlerinin satıldığı Halkın Bakkalı, koronavirüs nedeniyle kentin arka mahallelerindeki ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaşmayı amaçlayan bir “gıda bağış kampanyası” başlattı.

Kampanyaya, www.halkinbakkali.com sitesinden erişim sağlanırken, internetten alınan her bir gıda paketi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kampanya gönüllüleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırılıyor. Tüm Türkiye’de ilgi gören ve İzmirlilerin yoğun destek verdiği bu kampanyayı, yurtdışına taşımak ve “uluslararası bir dayanışma modeli” oluşturmak için #İyilikSınırTanımaz ve #DayanışmaYaşatır sloganlarıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup gönüllü İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı’nı kurdu.

İzmir-Avrupa Dayanışma Ağı, İzmir’de yaşayan ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik, yurt dışında yaşayan tüm yurttaşlara İzmir için dayanışma çağrısı yaptı. İzmir-Avrupa Dayanışma Ağından yapılan açıklamanın bir bölümü şu şekilde:

“İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde www.halkinbakkali.com sitesinde başlatılan gıda bağış kampanyasına, katkı sağlamak isteyen herkesi ve özellikle yurt dışında yasayan tüm vatandaşlarımızı dayanışma ağımız kapsamında destek olmaya çağırıyoruz. Hedefimiz, İzmir’deki tüm ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda yardımı ulaştırıp, yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Sizler de www.halkinbakkali.com sitesi aracılığı ile bir gıda paketi satın alabilirsiniz. Bu site üzerinden almış olduğunuz her bir gıda paketi ihtiyaç sahibi vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ile dağıtılacaktır.”

izmir-avrupa-dayanisma-agi-ndan-destek-cagrisi-721716-1.