İzmir Barosu Gene Kurulu başladı. Genel Kurul’da Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı mevcut başkan Özkan Yücel ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin başkanlık için yarışacak.

İzmir Barosu Genel Kurulu başladı

BİRGÜN EGE

İzmir Barosu Genel Kurul’u Kültürpark 4 Nolu Hol’de başladı. Çağdaş Avukatlar Grubu ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başkanlık ve yönetim için yarışacağı 2 günlük genel kurul maratonunun ilk gününde; baro organları ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delege adayları seçilecek, tahmini bütçe ve bütçe kararnamesi görüşülerek karara bağlanacak. Ayrıca Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Bilanço-Hesap ve Denetleme Kurulu Raporu okunarak görüşülecek.

Genel Kurul’un ikinci gününde ise avukatlar yeni başkan ve yönetim kurulu ile TBB Genel Kurulu’na katılacak İzmir Barosu delegelerini belirlemek için sandık başına gidecek. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Adayı ve mevcut Başkan Özkan Yücel ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun Adayı Mustafa Çetin’in başkanlık için yarışacağı seçim 11 Temmuz Pazar Günü saat 09.00-17.00 arasında (yarın) yine Kültürpark 4 Nolu Hol’de gerçekleşecek.

izmir-barosu-genel-kurulu-basladi-897506-1.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu mevcut başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Özkan Yücel, “Alkışlarınızdan anladığım 2 buçuk yıldır yaşadığım şey. Meslektaşlarımla kol kola omuz omuza yürümek kadar güzeli yok. 2 buçuk yıldır Türkiye’nin içinden geçtiği tüm ağır koşullara rağmen, hukuk devleti, laiklik ve cumhuriyet değerlerine yapılan saldırılara rağmen bayrağı yere düşürmememizin yegane dayanağı sizlersiniz. Sizlerden aldığımız güçle mücadele ettik, bundan sonra da böyle mücadele etmeye devam edeceğiz. İzmir Barosu başkanı olduğum için, sizlerle birlikte çalıştığım için şahsım ve yönetim kurulum adına hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Yücel’in konuşmasının ardından görevde oldukları 2 buçuk yıl boyunca yapılan faaliyetler, salonda bulunan LED ekranda video gösterimi olarak sunuldu.