İzmir Barosu, Ankara’daki tren kazası ile ilgili olarak, soruşturma makamlarının etkin bir soruşturma yapması ve sorumluların topluma hesap vermesi için, toplum vicdanının sesi ve takipçisi olacağını açıkladı

İzmir Barosu’ndan Ankara'daki tren faciasına ilişkin açıklama: Sorumlular hesap versin

BİRGÜN / İZMİR

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Perihan Çağrışım Kayadelen’in de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Balcılar, Soma’da göçük altında kalan işçilerin ve Ankara’da tren kazasında hayatını kaybeden yuttaşların acısını paylaştıklarını kaydetti.

İzmir Barosu açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:

“12 Aralık 2018 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Işıklar Madeninde göçük altında kalan 11 işçiden 7 sinin yaralandığı haberini aldık.

13 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da Ankara –Konya seferini yapan hızlı trenin kılavuz tren ile çarpışması neticesinde 3 ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini birçok kişinin de yaralandığı haberini aldık.

Bu toplu veya ferdi işçi ve yurttaş ölümlerinin arkasındaki sebeplere baktığımızda kamu hizmetinin doğrudan veya dolaylı olarak devlet idaresi eliyle yerine getirilmesi esnasında meydana geldiklerini ve geride kalan mağdur yakınlarını toplum vicdanını sarsacak boyutta acılara boğduğunu görmekteyiz.

Bir kez daha söylüyoruz bütün göstermelik yargılamalara karşı, insan yaşamına işçi sağlığı ve güvenliğine karşı gösterilen bu ilkel yaklaşımlara biz hukukçuların sessiz kalması mümkün değildir. Biz bu toplu ölümleri, Soma’yı Ermenek’i Çorlu’yu bu ölümlerin yarattığı ÇIĞLIĞI unutmadık. Her kazada hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz. İzmir Barosu olarak Soma’da göçük altında kalan işçilerin, Ankara’daki tren kazasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ve yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Soruşturma makamlarını etkin bir soruşturma yapması, sorumluların topluma hesap vermesi için toplum vicdanının sesi ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”