BirGün EGE
Avukatların mesleğini yaparken maruz kaldığı şiddete karşı İzmir Barosu tarafından açıklama yapıldı. İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamada, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran, “Biliyoruz ki bu şiddet; avukatı düşmanlaştıran, itibarsızlaştıran bir politikanın ürünü ve bunu ancak sesimizi yükselterek, yılmadan mücadele ederek durdurabiliriz” dedi.
Üst üste gelen şiddet haberlerinin hiçbirinin münferit olmadığını vurgulayan Dalkıran, ”Biliyoruz ki bu şiddet; avukatı düşmanlaştıran, itibarsızlaştıran bir politikanın ürünü ve bunu ancak sesimizi yükselterek, yılmadan mücadele ederek durdurabiliriz. Bu politika; hakimin avukata kapısını kapamasıyla, savcının dosyayı avukata inceletmemesiyle, icra dairesinde avukatın muhatap alınmamasıyla, tapu dairelerinde kamu görevimizi yerine getirdiğimizin unutulmasıyla ve avukatın ekonomik olarak yoksullaştırılmasıyla geliştirildi. Avukata gösterilen polis şiddetiyle, haksız gözaltılar ve tutuklamalarla büyüdü. Avukatın mağdur edildiği suçlarda faillerin cezalandırılmaması ile taçlandırılıp baroların bölünmesiyle onurlandırıldı” diye konuştu.
Avukatların davaların tarafı olmadığını dile getiren Dalkıran, şunları söyledi: “Adliyeler, emniyet birimleri, tapu daireleri, ofislerimiz veya görevimiz gereği gittiğimiz herhangi bir yer bizim görev alanımızdır. Biz avukatlar sadece işimizi yapmak istiyoruz. Salt bu isteğimiz nedeniyle tarihte hiç olmadığı kadar ötekileştirilerek hedef haline getirildik. Bir kez daha haykırıyoruz. Yeter! Cezasızlık politikalarından güç alan şiddeti önlemek için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması ve yargının sacayağı olan savunmanın da etkin bir şekilde korunması taleplerimizi yılmadan dile getirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Unutmayın herkesin avukata ihtiyacı vardır ve biz tehlikedeysek, siz de tehlikedesinizdir.”
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol
Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun