İzmir Barosu, 15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir. İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız" denildi.

İzmir Barosu'ndan Çilem Doğan'a destek: Bu ceza mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir

Adana'da, kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği için evli olduğu Hasan Karabulut'u öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’a yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası 5 yıl sonra Yargıtay tarafından onandı.

Verilen cezanın ardından İzmir Barosu, tekrar cezaevine girecek olan Çilem Doğan hakkında açıklama yaptı. "Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir" denilen açıklamada, "İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz" sözleriyle Çilem Doğan'a destek mesajı verildi.

Barodan yapılan açıklama şu şekilde:

"Hayatta kalmak için devletin tüm kurumlarının kapısını defalarca aşındırmış, her seferinde eli boş dönmüştü. Sonunda kendi canını korumak için meşru savunmada bulunan Çilem Doğan, yargılama sonucunda 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Gece dışarı çıkmayı erkeklik onurunu tahrik, takım elbiseyi indirim sebebi sayan "erkek yargı" , korunma için defalarca başvurmasına rağmen korunmayan bir kadını, kendi canını korumaya çalıştığı için mahkum etti.

Bu karar, "Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Biz kadınlar ‘Kirpiğimiz yere düşmesin’ diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz." diyen Çilem Doğan'ı haklı çıkardı.

Biz biliyoruz ki Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladı. Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir.

İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz."