TBMM Genel Kurulu gündemine alınan baroların yapısının değiştirilmesine ve çoklu baro sisteminin görüşülmesine İzmir Barosu tepki göstererek oturma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Barosu'ndan oturma eylemi: Sürecin saçmalığını anlatmaya devam ediyoruz

BERKAY SAĞOL

Tüm itirazlara ve yapılan tüm eylemlere rağmen AKP ve MHP "çoklu baro" yasasını TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçirdi. "Çoklu baro" yasası bugün Meclis'te görüşülmeye başlandı. İzmir Barosu ise tepki göstererek Gündoğdu Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel BirGün'e yaptığı açıklamada, "Günlerdir anlatıyoruz, herkese anlatmaya çalışıyoruz. Komisyona, siyasi partilere, Milletvekillerine, yurttaşlara Türkiye'nin bütün sorunları çözülmüş gibi, en acil, en çözülmesi gereken, en yaşamsal sorun avukatlık kanunu ve seçim sistemindeki delegeymiş gibi bugün Meclis'te avukatlık kanunu görüşülmeye başlandı" diye konuştu.

Siyasi iktidara bağlı baroları yaratmak için yola çıktıklarını ifade eden Yücel, "Komisyondan hızla geçirmek için ellerinden geleni yaptılar. Biz dışarı bekliyorduk. Bizi içeri alın, konuşalım, anlatalım, anlatınca sizi ikna edeceğimizi biliyoruz dedik ama bizi almadılar. İçeri almamaları bir korkunun sonucuydu. Biliyorlardı ki biz içeri girip anlatsaydık milletvekillerini ikna ederdik. Biraz vicdanı olan, biraz aklı olanın bize hak vermemesi imkansız. O yüzden bizi o sürecin içine almak istemediler. Biz süreci her şekilde anlatmaya devam ediyoruz. Baro başkanlarıyla beraber yine Meclis'te olacağız. İllerde eylemler devam edecek. Herkes tüm yaratıcılığıyla sürecin saçmalığını ve anlamsızlığını anlatmaya çalışıyor. Karşımızda iyi niyetli bir güruh yok. Onlar siyasi iktidara bağlı barolar yaratabilmek için yola çıktılar. Umuyorum ki süreç bu çalışmanın geri çekilmesi suretiyle sona erecektir" ifadelerini kullandı.