Ege Üniversitesi İkinci Onur Pikniği etkinliği iptal edilmesi sonrası öğrenciler, İzmir Barosu önünde polis müdanesine rağmen basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Biz LGBTIQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz” denildi.

Kaynak: EGE
İzmir Barosu önündeki açıklamaya polis müdahalesi

BirGün EGE

Ege Üniversitesi öğrencilerinin Onur Ayı kapsamında üniversite kampüsünde gerçekleştirmek istediği Ege Üniversitesi İkinci Onur Pikniği, rektörlüğün izin vermemesi üzerine iptal edildi.

Konu hakkında öğrenciler İzmir Barosu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına polis ilk başta izin vermeyerek öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin tepkisi sonrası polis geri çekildi, ardından açıklama gerçekleştirildi.

Öğrenciler adına açıklamayı yapan Zeynep Günhan, “Bir süredir olduğu gibi secim sürecinde de iktidar neredeyse tüm politikasını LGBTQ+’ları düşmanlaştırmak üzerine kurmuştur. Secim sonuçları daha kesinleşmeden yapılan zafer konuşmasında ilk iş biz LGBTIQ+'ları hedef göstermeye daha da yüksek bir perdeden devam etmek olmuştur” dedi.

"FAŞİST GRUPLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİK"

Günhan şunları dile getirdi:

“Haziran ayıyla birlikte onur ayının başlaması sebebiyle, geçen sene de Ege Üniversitesi kampüsünde öğrenciler olarak yaptığımız onur pikniğinin aynısını bu sene de kampüsümüzde yapmak istedik. Ancak Vatan Partisinin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu gibi cihatçı ve faşist çeteler tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik. Ege Üniversitesi bileşenlerini sorumluluk almaya davet ettik. Ama hukuk dışı olan bu hedef göstermelerle ilgili tek bir açıklama dahi yapılmadı ve bizim güvenliğimizi sağlamak için hiçbir önlem alınmadı. Biz piknikten önce kampüse girmeye çalışırken arkadaşlarımızı durdurup ‘nereye geldin’ diyen emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu. Biz LGBTIQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz. Nefrete inat yaşasın hayat.”