İzmir Barosu seçimlerinde Çağdaş Avukatlar Grubu yeni döneme mevcut başkan Av. Özkan Yücel’in başkan adaylığında ve kadın adayların çoğunlukta olduğu bir listeyle girecek.

İzmir Barosu seçimleri 17-18 Ekim’de

BİRGÜN EGE

İzmir Barosu 17-18 Ekim’de gerçekleşecek genel kuruluna hazırlanırken baroyu iki yıldır yönetmekte olan Çağdaş Avukatlar Grubu yeni dönem başkan ve yönetim kurulu adaylarını bu sabah gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla duyurdu.

Çağdaş Avukatlar Grubu yeni döneme mevcut başkan Av. Özkan Yücel’in başkan adaylığında ve kadın adayların çoğunlukta olduğu bir listeyle girecek.

Yönetimine seçildikleri günden bu yana geride kalan 2 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı ve İzmir Barosu mevcut Başkanı Avukat Özkan Yücel, “Yaklaşık 2 yıl geçti. İki yıl önce hukuk devleti, demokrasi, insan hakları, cumhuriyet değerleri, laiklik ve insan hakları üzerine bir mücadelenin sahibi olacağız diyerek çıkmıştık bu yola… Aradan geçen 2 yıllık süreç en genç yönetim kuruluna sahip İzmir Barosu’nu 112 yıllık geçmişin deneyimi ile Türkiye’nin hukuk politikasını, demokrasi mücadelesini, insan hakları mücadelesini belirler noktaya taşıdık. Aradan geçen 2 yıllık süreçte Türkiye’ye iz bırakan, mücadeleyi ateşleyen ilk kıvılcımlar sürekli olarak İzmir Barosu’ndan çıktı. Geldiğimiz haftasında 29 Ekim ile birlikte ‘Halktan kaçırmaya çalıştığınız cumhuriyet değerlerini halktan uzaklaştırmanıza izin vermeyeceğiz’ diyerek yola çıktık. Bizi 15 kişiye mahkûm etmeye çalışan valiliğe yüzlerce avukatın cumhuriyet alanına cübbeleriyle birlikte girmesini sağlayarak mücadeleyi başlattık. Süreç devam etti; İstanbul Seçimleri, adli yıl açılışı, baroların bölünmeye çalışılması ve çoklu baro anlayışına karşı mücadele, hayvan hakları, çevre mücadelesi, insan hakları mücadelesi, işkenceye karşı mücadele… Tüm bunların başında söz söyleyen öne çıkan hukuk devletini, demokrasiyi ve evrensel hukuk değerlerini asla unutmadan hareket eden bir baro vardı; İzmir Barosu’ydu. İzmir Barosu’nun çağdaş yönetimiydi. Bütün riskleri, sorumlulukları paylaşarak bu 2 yıllık süreçte meslektaşlarımızın oylarıyla geldiğimiz yönetimde yapılması gereken her şeyi yapmak için çabaladık. Elimizden gelen demiyorum, çünkü bazı şeyler elinizden gelmiyor mu diye sorabilir insanlar. Bugün Türkiye’nin demokratik kamuoyu, bugün Türkiye’deki tüm barolar, bugün Barolar Birliği’nin gözü İzmir Barosu’na çevrilmiş durumda” diye konuştu.

İZMİR’DEN İKTİDAR YALAKASI BİR BARO ÇIKMAYACAKTIR

izmir-barosu-secimleri-17-18-ekim-de-782425-1.

Çoklu Baro tartışmalarına da değinen Yücel, “Başından beri şunu söyledik. İzmir Barosu’nun temel gücü insan gücüdür, insan kaynağıdır. Ekonomik olarak belki çok güçlü değiliz ama insan kaynağı olarak çok güçlüyüz. Çalışacak çok sayıda arkadaşımız var ve hedefimiz o arkadaşlarımızın tamamını bu sürecin içine dahil etmek. Onlarla birlikte bu yolu tamamlayabilmek. İzmir Barosu'nda Çağdaş Avukatlar'ın yeniden kazanmasını Türkiye’de, hukuk devletinin, insan hakları mücadelesinin, demokrasinin kazanması olarak görüyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Çoklu baro için yola çıkanlar 2 bin imza ile bunu kurarız diyenler, meclisteki el sayılarına bakarak çoklu baro ortaya çıkarmaya çalışanlar, İzmir’de tam bir hezimete uğradılar. İzmir halkı, avukatı cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, çağdaş yaşama inanır ve buna sahip çıkar. Demokrasiyi ortadan kaldıracak cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıracak, İslami bir yapıya, iktidara bağlı bir yapılanmaya yol açacak çoklu baro düzenlemesine asla izin vermeyecektir. İzmir’den iktidar yalakası bir baro asla çıkmayacaktır” diye konuştu.