İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere ilk üç gün 92 tır, 42 kamyon, 3 uçak, 1 gemi ile yardım yolladıklarını duyurdu. Başta yiyecek, su ve battaniye olmak üzere çok büyük ihtiyaçlar olduğunu belirten Soyer, yardım çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den yardım çağrısı

BirGün EGE

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye tüm dünyadan yardımlar giderken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bölgedeki durum ve İzmir’den şimdiye kadar ulaşan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Soyer, 8 Şubat günü ilçe belediyeleri, yardımseverler ve büyükşehir belediyesinin kendi olanaklarıyla 46 tır, 27 kamyon ile insani yardım malzemelerinin deprem bölgesine doğru yola çıkardıklarını belirtti. Soyer, “Böylece depremin ilk üç gününde İzmir'den Gaziantep, Adana, Malatya, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gönderilen desteğin miktarı 92 tır, 42 kamyon, 3 uçak, 1 gemiye ulaştı. 346 bin battaniye, 6 bin 500 yorgan, 3 bin 500 yastık, 687 bin giyecek, 13 bin gıda, 10 bin hijyen paketi, 7 bin 500 paket hijyenik ped, 16 bin bebek bezi ve maması, 366 bin litre içme suyu, tonlarca insani yardım malzemesi belediyemizin koordinesinde afet bölgeye sevk edildi” dedi.

Yardımların yetersiz olduğunu ifade eden Soyer, şunları dile getirdi: “Yeterli mi? Hayır! İki gündür bölgedeyim. Başta yiyecek, su ve battaniye olmak üzere çok büyük ihtiyaç var. Destek kampanyamızı büyüterek sürdürüyoruz. Yurt içi ve yurt dışından http://umuthareketi.izmir.bel.tr, http://birkirabiryuva.org ve toplama merkezlerine yardımlarınızı bekliyoruz.”